Милан се измъчи срещу Кротоне от Серия "Б" и след победно 3:1 след продължения се класира на 1/8 финал за Купата на Италия.

В герой за росонерите се превърна  Джакомо Бонавентура, който се разписа в 105 минута и прати отбора си напред в турнира, в края на продълженията вкара и Мбайе Нианг.

Преди това Милан дръпна в резултата чрез Луис Адриано (47), но Анте Будимир (68) вкара за Кротоне и доведе нещата да продължения.

В тях домакините имаха по-голям шанс и успяха да се класират в следващата фаза на турнира.


Срещата започна с мощни атаки за Милан, като в началото гостите основно се защитаваха. Във втората минута Сусо се освободи от защитата на Кротоне и стреля остро, но в аут.

Последва и пропуск на Кейсуке Хонда. В 10-ата минута Луис Адриано се озова на чиста позиция, но прати топката в аут.

В следващите минути росонерите имаха нови атаки, но до гол така и не се стигаше. В 22-ата минута Луис Адриано получи топката в наказателното поле на Кротоне и стреля от воле, но в аут.

Осем минути по-късно Сусо за пореден път не успя да опъне мрежата на гостите. В края на полувремето с пропуски се отчетоха Антонио Ночерино и Хосе Маури.

Второто полувреме започна с гол за Милан. Андреа Поли асистира на Луис Адриано и той вкара за 1:0. Последва нов пропуск на Адриана, за да дойде 68-ата минута, когато Анте Будимир успя да изравни за 1:1.

Това попадение ядоса домакините и те се втурнаха в атаки, но последователно Луис Адриано и Филип Мексес нямаха шанс пред гола.

В 82-ата минута Матиа Де Сцилио се освободи от защитата на Кротоне, но се замота и изпусна да нанесе голов удар. Малко по-късно и Джакомо Бонавентура изпусна, като стреля в аут.

До края на редовното време не се стигна до нови голове и се наложиха да се играят две продължения.

По време на първото добавено време не се случи нищо интересно, но секунди преди двата отбора да си разменят полетата Джакомо Бонавентура бе най-съобразителени  вкара за Милан - 2:1.

В началото на второто полувреме с пропуск за домакините се отчете Кейсуке Хонда. В 115 минута Рикардо Монтоливо намери Мбайе Нианг и той вкара за 3:1.

До края Милан контролираше мача и успя да се класира напред в турнира.

Милан - Кротоне 3:1

Голмайстори:

1:0 Луис Адриано (47)

1:1 Анте Будимир (68)

2:1  Джакомо Бонавентура (105)

3:1 Мбайе Нианг (115)

Милан: Кристиан Абиати, Давиде Калабрия, Филип Мексес, Кристиан Запата, Матиа Де Сцилио, Андреа Поли, Хосе Маури, Антонио Ночерино, Сусо, Луис Адриано, Кейсуке Хонда

Кротоне: Алекс Кордас, Яо, Михаеле, Джанмарко Ферари, Михай Баласа, Андреа, Паро, Бруно Мартела, Де Джорджио, Рафаеле Паладино, Торомино