Неволите на Милан в края на сезона продължават с пълна сила. "Росонерите" загубиха нелепо с 1:2 при гостуването си на последния в класирането Верона.

Тимът на Кристиан Броки поведе резултата с гол на Менез преди почивката, но през второто полувреме отстъпи изцяло инициативата и допусна обрат. Първо Пацини изравни от дузпа, а в продължението Стилигарди заби победния гол за Верона от фаул.

Милан не успя да отърве кожата дори и със страхотните намеси на 17-годишния вратар Джанлуиджи Донарума, който спаси своя отбор от далеч по-голям резил.


Противно на очакванията първата възможност за гол се удаде на домакините. В 9-ата минута Джмпаоло Пацини можеше да накаже бившите си съотборници, но вратарят Донарума се намеси отлично и опази мрежата си суха.

В следващите минути Милан опита да поеме контрола върху мача, но в играта на на "росонерите" имаше доста брак. Гостите трудно организираха постепенните си атаки срещу добре подредения отбор на Верона.

В 21-ата минута Милан все пак откри резултата, но със солидна доза късмет. Далечен удар на Хонда бе избит от вратаря на веронци Голини, но топката попадна в дебнещия наблизо Менез, който я довкара за 0:1.

След почивката Верона излезе по-агресивно на терена. В самото начало на второто полувреме Игнацио Абате направи възлово изчистване на топката точно пред вратата на Милан след удар по диагонала на Морас.

Ентусиазмът на домакините можеше приключи много бързо, но но голмайсторът на "росонерите" Карлос Бака пропусна златен шанс очи в очи с вратаря Голини.

Милан не успя да се опече мача с втори гол и в крайна сметка си изпати. Реферът Марко Ди Бело отсъди дузпа за веронци, след като защитникът Алесио Романьоли спря с ръка топката при въздушен двубой в наказателното поле.

От повторенията обаче се видя, че бранителят на "росонерите" е изблъскан здраво от съперника, което доведе до играта му с ръка. Пацини хладнокръвно реализира дузпата за 1:1.

Веднага след изравнителния гол Верона бе близо и до пълен обрат, но нова брилянтна намеса на Донарума спаси кожата на отбора. До кая на мача домакините се хвърлиха в атака в търсене на победата.

На три път обаче Донарума се оказа последна преграда. В последните секунди Верона получи последен шанс от пряк свободен удар на около двайсетина метра. Стилигарди завъртя топката точно под гредата, не оставяйки никакъв шанс на Донарума за 2:1.

След загубата Милан остава на шесто място в класирането, но само на точка пред седмия Сасуоло. Верона пък само отложи официалното си изпадане в Серия Б с поне няколко часа. Ако довечера Карпи спечели домакинството си на Емполи, веронци и на теория ще се сбогуват с елита на Италия.

Верона - Милан 2:1

0:1 Менез 21
1:1 Пацини 72
2:1 Стилигарди 90+5

Верона: Голини, Пизано, Албетраци, Морас, Бианкети, Мароне, Взолек (71 - Гомес), Йоница, Ребич (39 - Ромуло), Стилигарди, Пацини (77 - Чечин)

Милан: Донарума, Де Шилио (34 - Антонели), Сапата, Романьоли, Абате, Маури (78 - Луис Адриано), Хонда, Монтоливо, Куцка, Менез, Бака

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LTqVzyvX4dA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>