Рома съсипа жалкия Милан насред "Сан Сиро", след като постигна убедителен успех с 3:1 при визитата си от 38-ия кръг на италианската Серия "А".

Въпреки успеха си "римските вълци" не успяха да постигнат целта си и да изместят Наполи от второто място и отборът финишира кампанията на третата позиция с 80 точки в класирането.

"Росонерите" от своя страна се надяваха Сасуоло да загуби от Интер и същевременно да победят, за да имат шансове за европейска квота чрез първенството, но плановете на отбора съвсем се объркаха.

Освен това с тази победа столичани сложиха край на серията си от три поредни мача без успех срещу този противник.

Попаденията за трите точки бяха дело на Салах в 19-ата минута, Ел Шаарауи в 59-ата минута и Емерсон в 82-ата минута, като е любопитно да се припомни, че Стефан е собственост именно на "Росонерите", а сега наказа тима, който държи правата му. Почетният гол за Милан пък бе реализиран от Бака в 86-ата минута.


Срещата започна изключително силно за гостите от Рим, които подложиха под сериозен натиск противника си още от първата минута на мача.

След няколко опасни атаки на "римските вълци" в първите минути все пак домакините също стигнаха до нещо интересно и в 6-ата минута Романьоли центрира за Бака в наказателното поле, но в крайна сметка Шчесни улови топката и изпревари противниковия играч.

Първият удар в мача бе отправен от Балотели в 10-ата минута. Той пробва късмета си от 25 метра, но топката премина доста далече от целта.

Няколко минути след това Салах пропусна "златен" шанс за гол. Алекс опита да върне назад топката, но тя попадна право в краката на египтянина, който преодоля лесно Мексес и проби в наказателното поле. Макар да бе останал сам срещу вратаря той не отигра по най-добрия начин ситуацията и ударът му, който бе насочен към далечния ъгъл, премина покрай целта.

Все пак обаче крилото се реваншира за пропуска си, след като откри резултата в 17-ата минута.

Стротман го изведе с прекрасно подаване сам срещу вратаря и египтянинът не сгреши от близка дистанция.

В 31-ата минута Манолас спаси чисто попадение с ключова намеса. Хонда отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но Шчесни реагира. След това обаче топката попадна в краката на Бака и се виждаше как колумбиецът ще отбележи от близка дистанция, но гръцкият национал успя някак си да изчисти в последния момент.

Последваха страхотни шансове за гостите. В 33-ата минута Доннарума направи фантастично спасяване след нисък удар на Пянич, а след това пропуск направи и Ел Шаарауи от близка дистанция.

До почивката и Флоренци пропусна за Рома, като в крайна сметка на полувремето двата тима излязоха при резултат 0:1 за гостите.

Второто полувреме започна с фрапантен пропуск на Хонда. Бака проби в посока границата на наказателното поле преди да види Адриано на идеална позиция. Бразилецът обаче предпочете да потърси Хонда, но японецът от близка дистанция някак си прати топката над вратата.

Домакините бяха обаче жестоко попарени след пропуска си и инкасираха второ попадение в 59-ата минута на срещата.

Пянич видя с фантастичен пас зад защитата Ел Шаарауи, който от своя страна овладя на гради и останал сам срещу вратаря мушна топката в мрежата.

Резултатът можеше да стане класически в полза на Рома, но Доннарума спаси изключително силна тупалка на Тоти.

В 75-ата минута Бонавентура отправи интересен удар от воле, който обаче не представляваше чак толкова голям проблем пред стража на Рома.

Точно минута след това Хонда бе на косъм от гола, след като засече много добро центриране в наказателното поле с глава, но Шчесни демонстрира класа и спаси вратата си.

Тоти пък пропусна втори много добър шанс, откакто влезе в игра. Той комбинира добре със Салах и от идеална позиция в наказателното поле понечи да стреля, но в последния момент Куцка му изби топката от краката.

В 82-ата минута Доннарума направи фантастично спасяване след удар на Салах, но за негово нещастие при добавката Емерсон бе точен и направи резултата класически.

Четири минути след това Бака засече центриране с глава на близката греда, но Шчесни някак си успя да спаси. При добавката обаче колумбиецът бе безкомпромисен и оформи крайния резултат.

МИЛАН - РОМА 1:3
0:1 Салах 19
0:2 Ел Шаарауи
0:3 Емерсон 82
1:3 Бака 86

МИЛАН: Доннарума, Алекс, Мексес, Де Шильо, Романьоли, Куцка, Бертолачи, Локатели, Хонда, Балотели (46 - Луис Адриано), Бака

РОМА: Шчесни, Манолас, Дин, Рюдигер, Де Роси, Наинголан, Пянич, Стротман, Салах, Флоренци, Ел Шаарауи (82 - Емерсон Палмиери)