Изпълнителният директор на Сино-Европа Спорт разкри, че всичко по сделката за закупуването на Милан върви по план, а клубът отново ще се върне на върха в световния футбол. Китайският консорциум подписа предварителен договор за закупуването на „росонерите“ от Силвио Берлусконо, но в последно време се спекулира, че сделката може и да пропадне.

„Милан е един от най-добрите отбори в света и има огромна история и успехи“, заяви Хан Ли пред „Гадзета дело Спорт“. „Феновете на клуба са във всеки край на земното кълбо, има много и в Китай. У нас мачовете от Серия А се предават от 80-те години и Милан винаги е събирал много интерес.

Няколко поколения израснаха с Милан и аз съм едно от тях, така че съм благодарен на Силвио Берлускони, че ни повярва.Искаме да върнем легендарното име на Милан и клубът отново да бъде на върха. В момента изграждаме връзката между Милан и китайския пазар. Инвеститорите вече са ясно и всичко се движи по перфектен начин. Средствата ще дойдат по план. Ще разкрием името на инвеститорите, щом приключим сделката. Така е по договор“, каза Хан Ли.

Президентът на Сино-Европа Спорт – Ли Йонгхонг обаче не е особено популярно име в Китай, което не бе прието като добър знак в Италия. „Китай е много голяма страна, има много хора, за да се знаят всичките с възможности. Мистър Ли никога не е парадирал“, добави Хан Ли.