Мистерията с новите китайски собственици на Милан се задълбочава след разкрития на миланската преса, предава "7 дни спорт".

При продажбата на клуба се поеха големи обещания, но реките от злато така и не потичат. След като наскоро беше разкрито, че китайците са използвали фалшива банкова гаранция, за да докажат, че притежават достатъчно пари при преговорите си със Силвио Берлускони, от "Гадзета дело Спорт" пратиха свои репортери в Китай да намерят кои са хората, които на практика вече притежават 7-кратния европейски клубен шампион.

Официално това е Sino-Europe Sports, чийто президент Лиу Йонгон твърди, че е милиардер и притежава две компании на китайската стокова борса. Според изданието обаче няма никакви данни за това с какъв капитал разполагат въпросните фирми, тъй като те работят в "мрежа от други фирми, собственост на подставени лица". Експерти твърдят, че подобни сделки като тази с Милан често се извършват в Китай, но пък почти никога от новоучредени фирми, както е в този случай.

Освен това структурата на компанията е твърде нетипична за Китай и няма нищо общо със собствениците на Интер например. Имаше спекулации, че китайската държава също ще бъде намесена като собственик в конгломерата, купил росонерите, но се оказва, че не е така. Той тепърва ще бъде съставен от 7 или 8 инвеститора, като никой от тях няма да притежава повече от 15%. Има слухове за поне един от тях и това е фирмата Jilin Yongda, за която се твърди, че е взела 10% от клуба срещу 40 млн. евро. 

При липсата на трансферни инвестиции за подсилване на състава треньорът на Милан Монтела включва в групата млади италианци, които съвсем не се справят зле. Начело с титулярния вратар Джиджи Доннарумма (17 г.), а още Локатели (18 г.), Плидзари (16 г.), Калабрия (19 г.).