Треньорът на Милан Винченцо Монтела заяви, че той и възпитаниците му вече чувстват полъха на европейския въздух. „Росонерите“ вече са на второ място в класирането, след като надиграха с 3:1 като гост Верона.

„Киево започна много добре, докато ние не им се противопоставихме достатъчно, за което не бях никак щастлив. След почивката мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим и успяхме да го направим. Взеха заслужено победата срещу един отличен отбор на Киево.

Да, вече чувствам въздухът от Европа. В събота ще играем срещу Ювентус, един от най-добрите клубове на континента. Не знам дали това е сблъсък, който може да реши титлата, но със сигурност победа ще ни се отрази много добре.

Милан беше прекалено дълго време извън европейските клубни турнири. Виждам, че момчетата разбират това, а увереността им се покачва с всеки мач“, каза Монтела.

18-годишният Мануел Локатели получи шанса да бъде плеймейкър на Милан, тъй като Рикардо Монтоливо е контузен. „Мануел се представи много добре, но беше плах на моменти. Като цяло обаче игра интелигентно и показа, че е ценен за отбора.

Джанлука Лападула игра със страхотен темперамент и глад. През първото полувреме съотборниците му не го подкрепиха много, докато той беше изтощен в края. Той наистина ни помогна много и съм доволен от него.

Освен гола, М‘Байе Нианг показа страхотна концентрация и развитие. Много ми харесва да го виждам как се превръща в лидер, защото той притежава тези качества“, каза още Монтела.