Треньорът на Милан Винченцо Монтела заяви, че се надява играчите на Ювентус да бъдат гневни, защото това ще попречи на преценката им. “Бианконерите” загубиха последните си два мача срещу “росонерите”, включително за Суперкупата на Италия в края на декември. 

“Надявам се да бъдат гневни, защото това ще замъгли преценката им. Все пак не мисля, че това ще стане, защото са прекалено опитен отбор. Ние ще опитаме да ги победим отново. Ще бъде много тежък мач. 

Те могат да сменят схемата си на игра или футболистите си в движение. За нас обаче е важно да видим докъде сме стигнали в развитието си. Мисля, че загубата от Наполи с 1:2 в събота ни донесе тръпчив вкус, защото играхме много добре срещу силен съперник. Искаме да се представим по същия начин и утре и разбира се, да надградим играта си. Купата на Италия е важен за нас турнира”, каза Монтела. 

Треньорът на Милан коментира новото попълнение Жерард Деулофеу. “Той е футболист, когото познавам много добре, защото го следя от доста време. Събрал е много голям талант, но не го е показал напълно. Една от моите задачи е да видя защо това се е получило така, защото той е много силен футболист. Ние го привлякохме, за да играе. 

Ще видим как е физически, но мисля, че е готов да дебютира. Дали ще бъде в състава? Ще видим, но мисля да го взема с нас”, каза още треньорът на Милан.