Милан - Емполи, мач от 33-ия кръг на италианската Серия "А", стадион "Сан Сиро", днес от 16:00 часа българско време

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Плицари, Сторари

Защитници: Калабрия, Де Шилио, Гомес, Палета, Романьоли, Ванджони, Сапата

Халфове: М. Фернандес, Хонда, Куцка, Монтоливо, Локатели, Пашалич, Поли, Соса

Нападатели: Бака, Лападула, Сусо, Деулофеу, Окампос, Кутроне

Контузени: Бонавентура, Абате, Бертолачи, Антонели
Наказани: няма

Гледай мача на живо тук!

Прогнозата на Gol.bg:

Всеки мач за Милан до края на сезона се явява като финал в битката за Европа, а домакинството на опашкаря Емполи задължава "росонерите" за категорична победа.

Тимът на Винченцо Монтела може да се възползва от загубата на прекия конкурент Интер снощи (4:5 от Фиорентина) и да дръпне с пет точки преднина на шестото място, което ще даде квота за Лига Европа заради финала за купата между Ювентус и Лацио.

Милан се готви за здрава битка, тъй като съперникът е застрашен от изпадане и със сигурност ще се бори да измъкне нещо на "Сан Сиро". В лагера на "росонерите" има обичайните кадрови проблеми, но добрата новина е завръщането на капитана Рикардо Монтоливо в разширения състав за двубоя, който се възстанови след половин година отсъствие заради контузия.

Аут от групата са Бонавентура, Абате, Бертолачи и Антонели. Медиите в Италия прогнозират, че Монтела ще заложи на сходен състав от мача с Интер преди седмица. При Емполи извън сметките са Урош Кошич зарати травма и Раде Крунич заради наказание.

Общият баланс е в полза на Милан - в 19 мача "росонерите" имат 11 победи, 6 равенства и 2 загуби. В първия мач през есента тимът на Монтела разби съперника с 4:1 на неговия стадион, през миналия сезон Милан спечели домакинския мач с 2:1.

Въпреки повечето голове напоследък 1:0 е най-често постиганият резултат от "росонерите". Милан обаче е супер домакинска форма с четири поредни победи и отбелязани 10 гола.

При всички положения Милан е фаворитът в мача и няма право на грешка. Емполи трудно ще излъже домакините и дори само гол на "Сан Сиро" ще е достойно представяне. Домакинска победа с чиста мрежа изглежда в реда на нещата.

Резултат: 2:0

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">The Rossoneri at Milanello gear up for <a href="https://twitter.com/hashtag/MilanEmpoli?src=hash">#MilanEmpoli</a> <br>See the best  and read the latest news from today&#39;s report  <a href="https://t.co/idb2Gwm2Wt">https://t.co/idb2Gwm2Wt</a> <a href="https://t.co/SGcqZdhyvp">pic.twitter.com/SGcqZdhyvp</a></p>&mdash; AC Milan (@acmilan) <a href="https://twitter.com/acmilan/status/855083649536065538">20 април 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>