Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума подлуди Апенините, след като официално отказа да поднови договора си с клуба. Спекулациите относно бъдещето му започнаха на мига, като най-често свързаните отбори с името му са Реал Мадрид, Ювентус и ПСЖ.

Още като дете обаче Донарума е взел странно решение в кариерата си. Това разкри откривателят на вратаря Джокондо Марторели. "Знаех ще се случи. Не съм изненадан, че Донарума няма да преподпише. И ще върна лентата назад, за да ви разкажа една история. Знам всичко за Джиджи и семейството му, роднините, всяко ъгълче в дома му. Имаше сигнали за това какво предстои, историята е нечестна от самото начало".

"Донарума беше на 10 години, когато го видях за пръв път. Дори и слепец щеше да забележи таланта му. Това се случи в Неапол и веднага звъннах на спортния директор на Интер Пиеро Аусилио. В продължение на 3,5 г. "нерадзурите" напрекъснато следяха развитието му, няколко пъти го взимаха на проби и през 2013 г. трябваше да бъде подписан договор. Бяхме се разбрали с родителите му, всичко беше уредено. Семейството се върна в Неапол, а на следващата сутрин без никакво предупреждение подписаха с Милан. Това ми подсказа, че е възможно същото да се случи и сега", разказа Марторели.