Плеймейкърът на Лайпциг Емил Форсберг заяви, че Милан е един от най-великите клубове в света и е от ранга на Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед. 25-годишният шведски национал вкара 8 гола и даде рекордните за сезона 19 асистенции в 27 старта в Бундеслигата през миналия сезон.

Интересът към него е осезаем, като се говори, че Манчестър Юнайтед готви оферта от 45 млн. паунда за него, ако трансферът на Иван Перишич пропадне. В интервю за „Кикер“ обаче Форсберг започна флирт и с Милан.

„Милан е един от най-големите клубове в света, заедно с Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед. Не мисля, че думите ми ще създадат проблеми с феновете на Лайпциг, защото всичко върви по план. Аз съм пределно концентриран и готов за новия сезон“, каза Форсберг.

Милан вече пръсна 210 млн. евро за нови попълнения, а още преди време се говореше, че „росонерите“ следят шведа. През юни Форсберг коментира: „Милан прави интересен проект и е интересно да видим, че правят усилия да си върнат трона. Шампионската лига не е важен фактор за мен, аз искам да бъда важен за отбора“.