Милан - Университатя Крайова, мач реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа (1:0 в първия двубой), съдия Никола Попов (България), стадион "Сан Сиро", тази вечер от 21:45 часа

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Милан

Вратари: Дж. Донарума, Ант. Донарума, Сторари
Защитници: Калабрия, Конти, Гомес, Мусакио, Сапата, Родригес
Халфове: Бонавентура, Чалханоглу, Кеси, Локатели, Маури, Монтоливо
Нападатели: Андре Силва, Сусо, Нианг, Борини, Кутроне

Контузени: Романьоли, Абате, Антонели
Наказани: няма
Извън групата: Бака, Соса, Палета, Бонучи

Прогнозата на Gol.bg:

Милан трябва да довърши работата си в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу румънския Университатя Крайова. Без много да си дават зор, "росонерите" спечелиха първия мач край Дунав с 1:0 и с единия крак са в плейофите.

Тази вечер от 21:45 часа новата команда на Винченцо Монтела приема съперника в мача реванш и ще иска да зарадва своята публика в първия официален мач на "Сан Сиро" от сезона.

Преди седмица се видя, че Милан тепърва ще се сработва след гръмката лятна селекция. Освен това не всички от новите попълнения са в нужната кондиция и на разположение на треньора Винченцо Монтела. Все пак тимът от Крайова не се оказа достатъчно класен, за да се възползва прехода в Милан.

<blockquote class="twitter-video" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">The Red&amp;Blacks trained at San Siro, ahead of <a href="https://twitter.com/hashtag/MilanCraiova?src=hash">#MilanCraiova</a><br>Allenamento a San Siro, in vista di Milan-Craiova<a href="https://twitter.com/hashtag/UEL?src=hash">#UEL</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/ForzaMilan?src=hash">#ForzaMilan</a> <a href="https://t.co/qyeQNmkVuV">pic.twitter.com/qyeQNmkVuV</a></p>&mdash; AC Milan (@acmilan) <a href="https://twitter.com/acmilan/status/892441626068606976">1 август 2017 г.</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Сега "росонерите" ще имат наглед доста по-лека задача на свой терен, като според информациите от Италия са продадени над 60 000 билета за двубоя. Очаква се Монтела да направи някои промени, най-вече в нападение.

Най-вероятно атака ще води дошлият от Порто голаджия Андре Силва, на фланговете се връща най-добрият от миналия сезон - Сусо. В средата на терена Локатели може да замени капитана Монтоливо, а в отбрана се очертава да започне друго ново попълнение - Андреа Конти.

В лагера на Милан с контузия е защитникът Алесио Романьоли. Бековете Абате и Антонели не са добре физически след първия мач и получават почивка.

В състава отново не попада звездното ново попълнение Леонардо Бонучи, който наваксва с подготовката. Иначе извън групата остават Карлос Бака, Габриел Палета и Хосе Соса, които са пред продажба.

Бойкият тим на Университатя даде солиден отпор в първия двубой, като дори имаше нелоши положения да вкара гол, но Алесандру Митрица обаче ги профука. Приличен мач изиграха българите в състава Христо Златински и Радослав Димитров.

Като цяло обаче Милан се оказа твърде голям залък за комшиите и трябва да стане някакво чудо на "Сан Сиро", за да спечелят сблъсъка. За капак през уикенда Крайова имаше много тежък мач от вътрешното първенство като гост на Стяуа Букурещ (1:1).

Румънците все пак не отиват на заколение в Милано и ще искат достойно представяне. А българската жилка се увеличава, тъй като двубоят ще бъде свирен от наша съдийска бригада, начело с Никола Попов.

В Италия няма съмнения, че Милан ще продължи напред, но очакванията са за по-освободена игра, с повече футболни аргументи. Самият Монтела призова играчите просто да се насладят на играта. А с наличната класа и липса на напрежение, "росонерите" са способни този път да бият с повече от гол разлика.

Резултат: 2:0

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dqOWZEcOhsg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>