Винченцо Монтела заяви, че Милан ще се отнесе сериозно към Лига Европа, но все още е много рано да се каже дали „росонерите“ ще спечелят надпреварата. Италианците чакат жребия за груповата фаза на турнира, след като нямаха никакви проблеми в квалификациите.

„Минахме през двата квалификационни кръга и вече чакаме жребия. Подходихме много отговорно към мачовете. Сега ни предстои двубой с Каляри, а след това и паузата за националните отбори.

Действахме с кураж, за да задържим Кутроне в отбора, защото имаше доста оферти за него. Неговото място обаче е в Милан и той си го извоюва. Той работи за отбора, което е позитивно. Може би ще бъде на пейката в някои мачове, но това се отнася и за други играчи. Много съм горд от тренировките на тези момчета. Те дори не искат да имат почивен ден.

Милан ще се бори във всички турнири. Отнасяме се сериозно с Лига Европа. Доволни сме, че играем в турнира. За нас ще е чест да играем във всеки мач и във всеки турнир. Дали Милан може да спечели Лига Европа? Привлякохме много нови играчи и ще ни трябва време, докато станем отбор. Рано е да се каже след само два месеца работа. Най-важното е да не съжаляваме и да не се предаваме, особено в трудните моменти“, каза Монтела.