Лидерът на Милан Леонардо Бонучи заяви, че „росонерите“ са били прекалено респектирани от Наполи и липсата на самочувствие е една от причините за загубата с 1:2.

„Разочаровани сме, но видяхме, че опитахме да се противопоставим. През второто полувреме играхме много по-добре. Наполи ни подложи под напрежение през първата част, а ние може би се страхувахме да стреляме от дистанция. Заради това трябва да пораснем още, може би ни липсва кураж, защото правим много предвидими неща и така не можем да пробием добре организирана защита, като тази на Наполи.

Ние трябва да излизаме със свити юмруци още от началото и да се борим до края. Трябва да направим финалната крачка, за да зарадваме феновете, които са зад нас. Липсват ни резултати, но пък представянето ни се подобрява. Съжалявам, че така се случва, защото изпуснахме точки, които трябваше да вземем. С добри резултати ще си върнем самочувствието и решителността.

Все още изпитвам огромна мъка заради това, че Италия няма да играе на Световното първенство, но не можем да променим нещата. Няма смисъл да плачем повече. Сега трябва да се захванем за работа, за да променим нещата“, каза Бонучи.