Бившият пилот от Формула 1 Ралф Шумахер се развежда със съпругата си Кора след 13-годишен брак, информира списание "Closer".

Братът на Михаел Шумахер има 13-годишен син Давид от половинката си, но според изданието раздялата между съпрузите е неизбежна.

По всичко личи, че разводът ще е доста шумен, а спорът ще бъде за милиони евро. Състоянието на Ралф се оценява на около 100 милиона евро. Кора има претенции върху общите имоти на двойката - в Залцбург, Сен Тропе и Бергхайм (в близост до Кьолн).

Адвокатът на по-малкия брат Шумахер е информирал адвоката на Кора, че тя има право да остане в семейната къща в Бергхайм, но няма право да стъпва в останалите имоти. Освен това Ралф е блокирал всички сметки на жена си.

Адвокатът на Кора е заявил пред германските медии, че двойката не обитава общ дом през последните месеци и често живее на отделни места.

В момента Ралф Шумахер изплаща по 10 000 евро месечно на Кора, която ще има претенции за поне 7-цифрена сума по време на бракоразводното дело.

Ралф постигна шест победи в 180 състезания във Формула 1, където остана до 2007 година. До 2012 година той беше пилот на Мерцедес в сериите DTM, а в момента е част от тима на Мюке.