След повече от 20 години, скандалният гол на Диего Марадона с ръка срещу Англия на Мондиал 1986, продължава да разбужда духовете. След като преди няколко дни вестник “Сън” се свърза с главния съдия на онзи мач Али Бин Насер, който пък обвини помощника си Богдан Дочев, че не му е сигнализирал, сега българският рефер се защити.

“Европейски съдия никога не би позволил подобен гол да бъде зачетен, защото знае как да се справи с напрежението на такива големи срещи. Какво да очакваме от Бин Насер, който сигурно се е учил да свири в пустинята, където има само камили” изригна българинът, който по това време бе най-добрият наш рефер и сега за първи път наруши мълчанието си.

Както е известно Марадона използва лявата си ръка, за да надскочи Питър Шилтън и да открие резултата, по-късно обяснявайки, че това е била Божията ръка. След това той отбеляза феноменален гол, тръгвайки от своята половина и преминавайки почти през целия състав на съперника. Гари Линекер върна едното попадение, но Англия загуби 1/4финала с 1:2, а след това южноамериканците станаха световни шампиони.

Дочев призна, че е видял, че Диего е вкарал с ръка, но се защити, че според тогавашните правила не е имал право да отмени попадението. “След като съдията призна гола, аз не можех да размахам флага и да му кажа, че не е прав, защото по това време футболините закони бяха други” оправда се той.

Сегашният шеф на английските съдии Кийт Хакет обаче, който бе международен рефер между 1981 и 1991 година обаче заяви, че не е имало правила, които да забраняват на лайнсмените да не могат да се намесват при подобни случаи. Така или иначе за този скандален момент от историята на световния футбол ще продължава се говори още много.