Нападателят на кипърския АЕП Пафос Дормушали Саидходжа е сезирал УЕФА заради неполучените си 20 000 евро от Локомотив София.

Освен там 25-годишният голаджия е пратил необходимите документи и до Лицензионната комисия на БФС.

Столичани имат срок до края на месеца да изплатят дължимите пари на Муши. Както е известно, Саидходжа игра в кв. Надежда през пролетта на миналата година.

Сумата, която Локо Сф трябва да му изплати, се равнява на 2 заплати и бонус от 10 000 евро за класирането на тима за участие в Лига Европа.

"Преди 2 седмици пратих писмо до УЕФА. Крайно време и държавата ни да се намеси. Как може от Локо Сф дори да не са платили и осигуровките ми за периода, в който играх в отбора".

"Г-н Николай Гигов е на много високо ниво спрямо нас, футболистите, уж е голям оръжеен бос, а когато стане въпрос за плащане на заработените пари, се крие от футболистите и не си вдига телефона. Не мисля, че това е редно за човек на неговото ниво, обяви Саидходжа от Кипър.

Иначе два кръга преди края на плейофите тимът на Муши си осигури класиране в елита на острова на Афродита. От началото на сезона той е забил 11 гола в първенството и 3 в турнира за Купата на страната.

Това накара президентът на АЕП да му предложи нов 2-годишен договор с двойно по-високи лични условия. Настоящият контракт на Саидходжа с тима от Пафос изтича на 31 май, а елитните Анортозис и Еносис Паралимни вече се точат да го привлекат като свободен агент.