Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес изрази своята благодарност към наставника на тима Юп Хайнкес, че не е направил "театър", след като шефовете на баварците решиха да наемат Пеп Гуардиола от лятото, вместо да удължат договора на ветерана с още една година.

"Гуардиола можеше да печели двойно повече пари на други места. Но той не е човек, който гледа само заплащането. Той има ясна представа за живота и за футбола. Байерн му хареса най-много", каза Ули Хьонес пред държавната телевизия ZDF.

"Пред нас се откри възможността да привлечем Пеп Гуардиола. Кой знае кога щяхме да получим нов шанс да го вземем при нас. В клуба взехме решение да предприемем това предизвикателство."

"Юп Хайнкес беше информиран отдавна, че ние сме влезли в контакт с Гуардиола. Разбира се, че Юп с удоволствие би водил отбора още една година."

"Но в края се стигна до това решение. Ние сме благодарни на Хайнкес, че не направи някакъв театър. В момента имаме голям треньор, от лятото ще имаме друг голям треньор", завърши своя коментар Хайнкес.

Интересното е, че през последните няколко месеца от ръководството на Байерн категорично бяха обявили, че Юп Хайнкес е първият треньор, с когото ще преговарят за следващия сезон. Двете страни заявяваха пред медиите, че ще седнат на масата за преговори през месец март.