Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви след категоричната победа над Любимец с 5:1, че тимът му има сили да се справи с тежката програма до края на есента.

В момента разградчани играят в шампионата на България, Купата на България и Лига Европа. Отделно преди началото на сезона се изигра и мачът за Суперкупата на България. До 15 декември предстоят още 9 мача за първенство, 2 за купата и 3 в Европа.

Така, в рамките на 5 месеца, разградчани ще са изиграли цели 40 мача (1 за Суперкупата, 4 за Купата, 23 за първенство и 12 в Европа), което е невиждано за български отбор.

Лудогорец обаче има дълга и равностойна резервна скамейка и в по-леките мачове като днешния може да си разчита и на играчите, които записват минути по-рядко.

"Надявам се да издържим до 15 декември. Имаме силите, имаме потенциала да се справим и на двата фронта", каза Стоев след края на срещата.

Той коментира и днешната среща, в която Роман Безяк се отчете с 4 попадения.

"Това са мачове, които са трудни до първия гол. След това вече е лесно. Любимец игра прекалено агресивно в защита, а съдията му позволи."

"Те се стремяха предимно да рушат играта, нормално това ни затрудни. Хубавото е, че през второто полувреме головете паднаха бързо и по-нататък бе лесно."

"Имам определени забележки към дадени играчи, очаквах повече от тях. Но като цяло съм доволен. Основни играчи не участваха и е нормално това да се отразява."