Рома е в историята! 10 мача, 10 победи, голова разлика 24:1, 864 минути поред без допуснато попадение. Победата над Киево с 1:0 донесе всички тези изумителни цифри. Вълците са с максимален актив и първия отбор спечелил първите си десет мача за сезона в Серия А.

Голът на Марко Бориело в 67-ата минута донесе трудния успех срещу последния в класирането. За нападателят това бе първо попадение с екипа на Вълците от 2,5 години насам.

Благодарение на тази победа Рома събра 30 точки и подобри най-добрия старт в историята на калчото - деветте поредни победи на Ювентус на Капело от 2005 г. Именно Ювентус, но на Конте, е втори в класирането заедно с Наполи. Двата преследвача имат по 25 точки. Рома обаче вече е на 11 точки пред четвъртия в подреждането, а още не е изминала една трета от сезона.



Вълците влязоха в мача с перфектен рекорд без загубена точка, с който изравниха Ювентус от 2005 г. който също стартира с 9 поредни победи. Рома беше без капитана Франческо Тоти, който заедно с Жервиня отсъстваше заради травма. Майкон пък беше наказан.

Ляич, Бориело и Маркиньо водеха атаката на домакините. Торосидис и Додо започнаха като титуляри в отбраната.

Киево бе на другия полюс. Последни в класирането само с 4 точки до момента и пет поредни загуби, Летящите магарета можеха да се похвалят, че спечелиха и двата мача с Рома миналия сезон.

Началото беше спокойно, като Рома атакуваше през повечето време. В 10-ата минута Маркиньо опита удар от около 25 метра, топката бе блокирана от защитник, но Маркиньо стреля втори път. Много силно, и високо над вратата.

След това и Строотман пробва шут от разстояние. Вратарят Пуджони боксира спокойно. Атаките на Рома бяха много, но не създаваха опасни положения. Киево се защитаваше отлично и спокойно.

Маркиньо стреля отдалеч отново, Пянич пробва от фаул, но уцели стената. Вълците завършиха първото полувреме с 12 удара, а Киево не отправи нито един.

След почивката картината не се промени. Рома атакуваше и владееше топката, но не създаваше положения. Киево се защитаваше отлично.

Ляич подаде добре към Бориело в наказателното поле, той върна назад към Пянич, който стреля силно, но удара му бе блокиан.

Пробивът на Рома най-накрая дойде в 67-ата минута. Марко Бориело откри резултата. Резервата Флоренци центрира отляво и нападателя изпревари Пап, за да засече топката с глава ъгъла, като тя се отклони и в страничната греда. Това бе първи гол на "Олимпико" за Бориело от 2 години насам. Последният гол на Бориело в Серия А за Рома беше на 22 май 2011 г. Той е 11-ият различен голмайстор на Рома този сезон.

Киево опита веднага да отвърне, но Сардо стреля много неточно от разстояние. Киево поиска дузпа малко след това за нарушение на Бенатия срещу Палоски. Вратарят Де Санктис изпусна топката при шут от разстояние и Палоски беше съборен. Страничният съдия обаче много правилно вдигна засада на нападателя, защото той беше зад защитата при удара и преди нарушението.

Бориело замалко не вкара втори гол при един добър пробив отляво. Той стреля от малък ъгъл, но защитник го блокира. След това Адем Ляич опита късмета си от фаул, но шута му бе избит над гредата от Пуджони.

 

РОМА - КИЕВО 1:0
1:0 Бориело 67

РОМА: Де Санктис, Торосидис, Бенатиа, Кастан, Додо (65 Балдзарети), Пянич (80 Брадли), Де Роси, Строотман, Ляич, Бориело, Маркиньо (59 Флоренци)

КИЕВО: Пуджони, Фрей, Даинели, Клейтън (62 Пап), Сардо, Л. Ригони, Хетемай, Бентиволио, Драме (66 Естегарибия), Пелесиер, Палоски