Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели след победата с 1:0 като гост на Манчестър Сити снощи, че не смята своя отбор за претендент за титлата в английската Висша лига.

"Мисля, че ние играхме фантастично срещу един фантастичен противник. Невероятно е, че играхме по този начин, защото нашият отбор се изгражда. Ние се подготвяме да бъдем един от фаворитите за титлата през следващия сезон", каза Моуриньо.

"Смятам, че това е важна крачка напред. Победихме два пъти през сезона най-добрия отбор във Висшата лига и особено снощи бяхме направо фантастични. Те имаха своите възможности да вкарат, но ние имахме по-добрите положения, с които можехме да "убием" интригата. моите футболисти показаха страхотен дух, те играха по начина, по който исках."

"Никога не знаеш как ще се развият нещата, но когато Сити владееше топката, ние бяхме доста смирени и бяхме готови да работим задружно в дефанзивен план. Когато топката бе наше притежание, ние се опитвахме да играем и го правихме доста добре."

"Ние сме на върха, но не сме фаворити за титлата през този сезон. Просто си мисля, че това е много важно, защото не е добре за еволюцията на отбора да си на 10-15 точки зад лидера. Не е добре също така да играеш в Лига Европа. Ние се нуждаем от големи победи. Имаме нужда от такива мачове, в които да сме под напрежение. Това е важно за тима ни."

"Играчите ми бяха невероятни. Когато Петер Чех бе нужен на отбора, той беше там. Фантастично е, че Иванович вкара гола, а той е защитник. Централните ни защитници бяха безпогрешни."

"Показателите ни срещу Сити не бяха много през добри последните години, но през този сезон ги победихме два пъти във Висшата лига. Първият път спечелихме, защото Нандо (б.р. Фернандо Торес) беше толкова хитър в края на мача, а снощи победихме, защото бяхме по-добрият отбор."

"Но аз не казвам, че сме по-добри от Сити. Не, не казвам това. Казвам само, че снощи бяхме по-добри и че моите футболисти заслужиха победата. Не смятам, че сме фаворити за титлата, защото това не е нашата цел. Тя е да изградим отбор за следващия сезон."

"Има клубове и мениджъри, които казват заради своята природа и ДНК, че се нуждаят от една, две, три, четири или пет години. Аз бих искал да кажа по време на следващата ни лятна подготовка, че започваме сезона в търсене на титлата и че се считаме за фаворити. Но през този сезон не мога да го кажа", завърши своя коментар Жозе Моуриньо.