Ливърпул изигра пореден зрелищен мач и спечели с 6:3 като гост на Кардиф в мач от 31-я кръг на английската Висша Лига, игран на "Кардиф Сити Стейдиъм".

Въпреки убедителния резултат обаче "Мърсисайдци" трябваше сериозно да се потрудят и да покажат характер, тъй като домакините на два пъти повеждаха в резултата.

Още в самото начало Джордън Мътч откри, но Ливърпул изравни с гол на Луис Суарес.В средата на полувремето домакините отново излязаха напред с гол на Фрейзър Кемпбъл, но малко преди почивката Мартин Шкъртел изравни за 2:2.

Отново словашкия защитник изведе Ливърпул напред в началото на второто полувреме, след което дуетът СаС - Суарес и Стъридж си размени по една асистенция и вкара още два гола. Три минути преди края домакините върнаха още един гол чрез Мътч. В 96-та минута Луис Суарес оформи своя хеттрик.

Благодарение на успеха тимът на Брендън Роджърс възстанови разликата от 4 точки до лидера Челси, като има и мач по-малко. Кардиф пък остава предпоследен и вече е на 3 точки от спасителната зона, като има и мач повече от преките си конкуренти.

 


Кардиф можеше да открие резултата в 3-та минута. Тогава след центриране пред вратата Кевин Теофил-Катерин овладя с коляно и веднага отправи удар със завъртане от само пет метра разстояние, но прати топката над напречната греда. Малко след това Мътч бе изведен с параболичен пас зад защитата в наказателното поле, но от аутлинията не можа да намери съотборник с ниското си центриране.

В 8-та минута уелсците изненадващо откриха резултата. Джо Алън даде грешен пас в защита и Фрейзър Кемпбъл прихвана топката отдясно на наказателното поле, поднесе пред пеналта и там Мътч с остър удар прати топката до лявата греда.

И след гола домакините продължиха да поглеждат към вратата на съперника и в 13-та минута имаха много опасна контраатака с трима на трима футболисти, но Мътч се забави и я опропасти.

Ливърпул обаче изравни резултата много бързо. В 16-та минута при постепенна атака Хендерсън изведе добре в коридор Глен Джонсън отдясно на наказателното поле, той изскочи зад защитата и поднесе към Луис Суарес, който отблизо засече в мрежата.

Пет минути по-късно Суарес получи ново ниско центриране, този път от Стъридж, но топката остана съвсем малко зад него и той не можа да я засече. За Кардиф пък Белъми центира пред вратата на Ливърпул и Кемпбъл успя да се пребори със защитник и да засече с глава, но високо над вратата.

В 26-та минута Кардиф отново излезе напред със сравнително лек гол на Фрейзър Кемпбъл. Той бе оставен непокрит пред наказателното поле от Джерард и получи извеждащ пас. След това в пеналта залъга Агер и с остър удар простреля Миньоле.

Ливърпул имаше добра възможност от пряк свободен удар пред наказателното поле, но Луис Суарес стреля в стената. След това пък Джерард даде прекрасен дълъг пас към Хендерсън в наказателното поле, но той от воле направи нещо средно между удар и центриране и прати топката в аут.

В 41-та минута гостите за втори път изравниха резултата. Коутиньо центрира остро от дясното крило и включилият се в атака Шкъртел протегна крак под носа на съперник и от пет метра засече в мрежата.

В последните секунди на даденото от съдията 2-минутно продължение Ливърпул можеше да вкара и трети гол. Тогава защитник не успя да изчисти топката пред наказателното поле, Джо Алън и Глен Джонсън комбинираха, за да изведат Суарес зад защитата, но Маршъл излезе навреме и успя да блокира удара му.

И след почивката гостите бяха по-активни. Луис Суарес пропиля нов пряк свободен удар, уцелвайки стената. В 54-та минута "Мърсисайдци" за първи път поведоха в резултата. След центриране от корнер Шкъртел стигна пръв до топката и с глава отклони в мрежата. При тази ситуация домакините бяха с двама души по-малко на терена, тъй като техни играчи бяха получили медицинска помощ преди това и по правилник трябваше да напуснат.

В 60-та минута Ливърпул сложи точка на спора с четвърти гол. Глен Джонсън центрира ниско отдясно и защитник пресече лошо топката към Даниел Стъридж. Той от аутлинията с пета поднесе назад  и Суарес от 6-7 метра засече в мрежата. Две минути по-късно лоша игра в защита на домакините позволи на Суарес да започне нова опасна атака. Той без да се лакоми обърна встрани в наказателното поле, но там от чиста позиция Фланагън стреля неточно.

Кардиф опита да отвърне и за кратко изнесе играта в половината на Ливърпул. В 75-та минута обаче гостите използваха открилите се пространства и вкараха пети гол. Глен Джонсън даде дълъг пас към Суарес, той овладя топката отляво и поднесе през защитник пред вратата където притичалият Стъридж отблизо засече в мрежата.

Три минути преди края на мача домакините върнаха още един гол. Кемпбъл центрира точно към влезлия като резерва Кенуайн Джоунс, който поднесе с глава към Мътч и той отново с глава отблизо засече в мрежата.

В допълнителното време Джо Алън можеше да се разпише, след като силен удар на Суарес не бе уловен от Маршъл, но вратарят показа рефлекс и изби точно преди халфът да направи добавка на празна мрежа.

В 96-та минута Суарес оформи своя хеттрик след като излезе сам срещу вратаря и не сбърка.


Кардиф - Ливърпул 3:6

1:0 Мътч 8
1:1 Суарес 16
2:1 Кемпбъл 26
2:2 Шкъртел 41
2:3 Шкъртел 54
2:4 Суарес 60
2:5 Стъридж 75
3:5 Мътч 87
3:6 Суарес 96

Кардиф: Маршъл, Фабио, Коулкър, Теофил-Катерин, Джон (65 Дели), Кала, Медел, Ким (65 Заха), Мътч, Белъми (70 Джоунс), Кембпъл

Ливърпул: Миньоле, Джонсън, Шкъртел, Агер, Фланагън (73 Сисоко), Джерард, Хендерсън, Алън, Коутиньо (68 Стърлинг), Суарес, Стъридж (92 Сако)