Ювентус отново не се поддаде на напрежението и спокойно победи с 2:0 като гост Удинезе. Бианконерите пак имат 8 точки аванс пред втория Рома, а до края остават 5 кръга. 

Отборът на Конте има 87 точки, а това бе четвърта поредна победа във всички турнири след загубата от Наполи с 0:2. 

Юве реши всичко още до средата на първата част. Себастиян Джовинко откри в 16-ата минута с гол красавец. Фернандо Йоренте оформи крайния резултат 10 минути по-късно.

До края Юве пропусна още положения. Джовинко удари греда, а Удинезе така и не отправи точен удар във вратата на Буфон за целия мач. 


Рома не спира да се опитва да постави Ювентус под напрежение и беше само на 5 точки зад лидера. Бианконерите се нуждаеха от успех, за да си върнат осемте точки аванс. 

Треньорът Антонио Конте направи някои промени в състава. Леонардо Бонучи и Карлос Тевес получиха почивка. На техните места играеха Огбона и Джовинко. 

За Удинезе се завърна капитана и голмайстор Антонио ди Натале. Той водеше атаката на тима и създаде първото положение за гол. Негов удар от фаул мина над вратата. След това пък Ди Натале можеше да вкара гол при една контра, но трябваше да получи топката от Фернандес, който обаче сбърка с подаването. 

Ювентус поведе с изключителен гол на Себастиян Джовинко. Той преодоля Домици и стреля с левачката в далечния ъгъл. Ударът беше от ъгъла на наказателното поле. Атомната мравка обича да играе на "Фриули", защото и миналия сезон вкара два пъти тук.

Голът обаче доведе до скандал на двете резервни скамейки. Леонардо Бонучи се сдърпа с човек от лагера на Удинезе и получи жълт картон за това. Което означава, че дори без да играе защитника е наказан за следващата среща с Болоня.

Джовинко за малко да вкара и втори гол, но вратаря Скуфе успя да избие с ръка удара му към далечната греда. От получилия се корнер вратаря на Удинезе парира удар на Асамоа, но топката отиде у Йоренте, който от няколко метра с добавка реализира за 2:0.

Това бе трети гол на испанеца в последните 2 мача, след като бе вкарал общо 3 в предишните 11.

До почивката не се случи нищо интересно. Ювентус владееше топката, а Удинезе не можеше да направи нищо в атака. 

В 67-ата минута Джовинко блесна отново с хубав рейд отдясно. Той надбяга защитата и центрира към Йоренте, който докосна топката с глава, но не успя да нанесе удар към вратата.

2 минути по-късно отново Джовинко можеше да вкара. Този път Киелини се вряза в наказателното поле и върна с пета към Джовинко, който от границата на вратарското поле стреля към далечния ъгъл, но удари гредата.

Удинезе така и не отправи точен удар във вратата на Ювентус за целия мач. В 87-ата минута отбора на Гуидолин бе най-близо до гола, като Домици имаше шанс да стреля от малък ъгъл, но не уцели вратата.

В добавеното време и гредата помогна на Буфон. Муриел бе изведен зад защитата на Ювентус. Той обаче не уцели добре топката при удара към далечния ъгъл. Топката обаче мина покрай Буфон, Киелини не успя да стигне да я избие, и тя се отклони в страничната греда.

 


УДИНЕЗЕ - ЮВЕНТУС 0:2
0:1 Джовинко 16
0:2 Йоренте 26

УДИНЕЗЕ: Скуфе, Орто, Данило, Домици, Баста, Йебда (70 Муриел), Алан, Перейра, Габриел Силва, Фернандес, Ди Натале (79 Нико Лопес)

ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес, Огбона, Киелини, Лихтщайнер (75 Исла), Погба, Пирло, Маркизио, Асамоа, Йоренте (75 Освалдо), Джовинко (82 Вучинич)