Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке категорично отказва да седне на една маса с новия президент на баварците Карл Хопфнер, който го обвини в лъжа преди дни.

Вацке не се появи на традиционния обяд преди сблъсъка между Байерн и Дортмунд в събота, очаквайки извинение от Хопфнер.

Още по темата

"Нямам проблем с никой в Байерн, освен с господин Хопфнер. Докато не ми се извини лично, аз няма да седна на една маса с него. Той премина някои граници и аз няма да оставя нещата така", изригна Вацке.

"Но господин Хопфнер изобщо няма нужда да да ми се извинява лично, ако не го счита за необходимо. Без това аз контактувам с Карл-Хайнц Румениге."

"След всичко което се случи напоследък, аз можех да дискредитирам в личен план ръководителите на Байерн. Имах стотици запитвания по въпроса, но не го направих."

"Отказах обяда с ръководството на Байерн, защото този господин Хопфнер също щеше да бъде там, а аз няма да седна на една маса с него докато не получа извинение", добави Вацке.

Президентът на Дортмунд Райнхард Раубал, който също така е президент на футболната лига, се опита да потуши огъня.

"Говорих дълго с Ули Хьонес, Карл-Хайнц Румениге и Ханс-Йоахим Вацке. Вацке е страхотен човек, той е доста честолюбив и това трябва да се приеме", заяви Раубал.