Бившият капитан на България Димитър Бербатов върна лентата назад, коментирайки решението на сър Алекс Фъргюсън да го остави извън групата за финала в Шампионската лига срещу Барселона през 2011 година.

Благоевградчанинът бе голмайстор №1 на Юнайтед през кампанията, но сензационно остана извън групата за сблъсъка с каталунците.

В крайна сметка момчетата на Пеп Гуардиола спечелиха по безапелационен начин с 3:1, надигравайки категорично "червените дяволи" в един от най-неравностойните финали на турнира.

"Сър Алекс Фъргюсън ми каза: "Няма да играеш, днес така реших. Няма да започнеш, отпадаш от групата". И толкова. Прониза ме като с нож и до там се приключи. Опитал съм да го превъзмогна", спомни си Бербатов в "Шоуто на Слави" по bTV.

"Не искам да се връщам назад във времето. Опитвам се колкото и да ме е боляло, да бъда по-силният от двамата. И смятам, че бях по-силният мъж. Не съм казвал каквото и да е било, защото ще го кажа в книгата, като я напиша. Ще е много интересно четиво за хората."

"Не само ти си му се дразнил на сър Алекс. Споменавали сте майка му? Не знам дали да ви благодаря или да не ви благодаря", добави Митко с усмивка.

"Дали е било грешка или не - да остана в Юнайтед... Аз исках да се боря за мястото си, защото добре знам какви възможности имам", каза още Димитър Бербатов.