Големият проект, който касае бъдещето на ЦСКА, набира скорост. Така практически скоро тежките дни за столичния клуб вече могат да бъдат в миналото. По-рано през деня излязоха информации, че клубът може да бъде управляван от синдик и положението е тежко, но все пак има и една добра вест за отбора от деня. 

Става въпрос за инвестиционните планове на азиатските партньори на Томов относно разв­лекателното селище "Света София" край село Мусачево. Българският представител на предс­тоящата милиардна инвестиция в нашата страна е именно главни­ят акционер в ЦСКА.

То­мов не отрече, че въп­росните азиатски мили­ардери може да помог­нат финансово на червените. Както е известно, той многократно обя­ви, че чаканият генера­лен спонсор трябва да бъде минимум на ниво 1 милион евро на сезон. От публикация на "Капи­тал" става ясно, че про­цесите около реализаци­ята на проекта "Света София" текат с пълна си­ла.

Община Елин Пелин направи първата крачка към продажбата на 303 дка за изграждането на развлекателно градче край село Мусачево, съ­общава "Капитал". На септемврийското си за­седание общинските съ­ветници гласуваха земите да бъдат преобразу­вани от публична в частна общинска собственост, което ще позволи продажбата им. Имотите са включени и в годишната програма за разпореждане с общи­нско имущество.

Инвес­тицията трябва да бъ­де реализирана от дру­жеството "България дивелопмънт холдингс лимитед", свързано с мултимилионера от ки­тайски произход Стивън Ло. То вече получи от държавата статут на приоритетен инвес­титор, който му дава право да придобива без търг и конкурс държав­ни и общински земи