Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е твърдо решен отборът му да завърши участието си в груповата фаза на Шампионската лига по успешен начин - с две победи и класиране за директните елиминации.

"Гражданите" днес имат съдбовен мач срещу Байерн Мюнхен и само успех ги устройва, за да запазят шансовете си да продължат напред в най-комерсиалния турнир.

"Никой не е доволен от начина по който играем в Шампионската лига през този сезон - нито аз, нито футболистите", обяви Пелегрини на пресконференцията преди мача.

"Ние обаче имаме пред себе си последен шанс, така че трябва да го използваме".

"За този отбор е много важно да се справя добре в Европа. Ще се борим до край срещу Байерн, за да продължим напред в Шампионската лига".

"Ако не успеем да се класираме напред в турнира, тогава ще анализираме причините за това. Още обаче имаме шансове, така че трябва да вземем максималното от последните два мача - срещу Байерн и Рома. Едва след тези срещи ще си правим изводите".

"Байерн има проблеми с контузени играчи, но част от нашите играчи също са аут за тази среща. Големите отбори обаче имат достатъчно равностойни футболисти, които могат да играят много добре. Аз не мисля, че само защото Байерн си е осигурил класирането в следващата фаза ще играе по-лош футбол. Сигурен съм, че ни предстои много труден мач", завърши Пелегрини.