Стоук Сити - Челси, двубой от 31-ия кръг на Висшата лига, "Британия Стейдиъм", 17:00 часа българско време.

Гостите от Лондон все още таят някакви надежди за спечелването на трофея от Висшата лига, но за да имат шансове да го вземат, те ще трябва да постигнат победи във всичките си двубои до края на шампионата.

СТОУК

Групата за мача: Бегович, Хут, Шоукрос, Хигинботъм, Уилсън, Уелън, Делап, Етерингтън, Пенант, Джоунс, Уолтърс, Сьоренсен, Пуг, Файе, Уайтхед, Колинс, Диао, Уилкинсън, Фулър, Шотън, Карю

Контузени: Сидибе

Под въпрос: Карю, Сьоренсен

Наказани: Няма

Вероятен състав: Бегович, Хут, Шоукрос, Хигинботъм, Уилсън, Уелън, Делап, Етерингтън, Пенант, Джоунс, Уолтърс

ЧЕЛСИ

Групата за мача: Чех, Тери, Луис, Иванович, Коул, Есиен, Лампард, Рамирес, Малуда, Дрогба, Анелка, Търнбул, Иларио, Алекс, Макекран, Босингва, Ферейра, Микел, Жирков, Торес, Калу, Бенаюн

Контузени: Няма

Под въпрос: Алекс, Бенаюн

Наказани: Няма

Вероятен състав: Чех, Тери, Луис, Иванович, Коул, Есиен, Лампард, Рамирес, Малуда, Дрогба, Анелка

Прогноза на Gol.bg:

Гостите от Лондон в момента се намират на 9 точки от върха във Висшата лига и ще се стремят да изместят Манчестър Юнайтед от него.

За да стане това обаче, трябва момчетата на Карло Анчелоти да спечелят абсолютно всичките си мачове от шампионата до края на сезона и същевременно "Червените дяволи" да сгрешат в няколко срещи.

Лондончани се намират в добра форма и тимът има записани в актива си четири победи, едно равенство и една загуба в последните си шест мача от всички турнири.

Гостите от Стоук също трябва да печелят точки, тъй като са само на пет пункта от зоната на изпадащите и все още са застрашени.

Иначе "Грънчарите" имат в актива си три победи, едно равенство и две загуби в последните си шест мача във всички турнири.

Статистиката сочи, че Челси има пет победи в последните пет мача между двата тима от Висшата лига, което красноречиво говори какво предимство в това отношение имат лондончани.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е успех за гостите с два гола, тъй като определено "Сините" са по-класният от двата отбора и едва ли момчетата на Карло Анчелоти ще изпуснат шанса си да гонят титлата.

Резултат: Стоук Сити - Челси 0:2