Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за финала на силния турнир в Пекин без игра. Това стана факт след като неговият съперник Милош Раонич се отказа от участие на полуфиналите.

Канадецът изкълчи глезен вчера и днес от щаба му взеха решение да не се рискува със здравословното му състояние.

Според първите информации Раонич има частично разкъсани връзки в глезена си, а сутринта е опитал да тренира, но това се е оказало невъзможно.

В спор за титлата първата ни ракета ще се изправи срещу Анди Мъри, който по-рано днес надделя над Давид Ферер. 

Така заемащият 20-ото място в световната ранглиста Григор Димитров ще играе на финал на турнира в Пекин с награден фонд от 4,16 милиона долара. 

Олимпийският шампион Мъри е втори в световната ранглиста. Той има 39 титли в кариерата си, четири от които пред този сезон, включително и от "Уимбълдън". 29-годишният шотландец е заработил над 50 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Двамата са се срещали общо 10 пъти досега, като Мъри има аванс от 7:3 победи. През този сезон те играха два пъти, като си размениха по един успех. Димитров спечели на турнира "Мастърс" в Маями с 6:7(1) 6:4, 6:3, а британецът все категоричен реванш на Откритото първенство на САЩ с 6:1, 6:2, 6:2.