Левски се подсили това лято с Габриел Обертан, а освен това на "Герена" е можело да акостира още един бивш футболист на Манчестър Юнайтед. Мениджърът Николай Жейнов разкри, че пред трансфер при "сините" е бил Федерико Македа, който сега играе в италианския Новара.

„Не е изненадващо, че в България започнаха да идват големи имена, защото сега ние като агенти се опитваме да представим България като футболна дестинация, да предложим на самите футболистите бързо израстване. Футболистите, идвайки в България имат възможност да израснат много да направят следващ трансфер, който да е много интересен и привлекателен за тях. Има много такива случаи, в които футболисти на по-ниско ниво идват в България, стават известни и продължават на по-силен форум. България като дестинация не е най-доброто за тях. Имаше моменти, в които холандски футболисти, които не искаха да чуят за България. Има футболисти, които играейки в Англия, Испания, Франция и Германия, България просто не я не е дестинация за тях. Няма такива трансфери, които да се случват като преди за 5 дни", каза Жейнов при гостуването в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

„Много е важно какво е желанието на клуба да привлече един такъв футболист като Обертан. Тоест до колко съвпадат мненията на президента, на спортния директор, на треньора, които трябва да кажат какво точно искат. Тогава г-н Русев пое нещата в свои ръце и направихме трансфера за не повече от седмица. Това е едно нормално време. Имахме предварителна работа, но на него не му беше приоритет България. Миналата година можеше да дойде Федерико Македа, но по една или друга причина този трансфер не се осъществи. Когато всички следват една политика и да на едно мнение и тогава такъв трансфер може да бъде успешен", съобщи Жейнов. 

"Финансовите параметри не мога да коментирам, но Обертан е на поносима и за България и за неговата класа заплата.  Левски по никакъв начин не изплаща компенсации и трансферна сума за привличането му. Тоест Левски го взе за нула трансферна сума, а при изходящ трансфер под 1 млн. и половина не може да се говори.  Обертан е трансферен удар за Левски. Не е вярно, че зимата не може да се вземат толкова добри футболисти, както през лятото", продължи футболният агент. 

"Според мен за предния трансферен прозорец Левски се справи най-добре, привличайки всички тези футболисти", каза Жейнов.

"Трансферът на Валери Божинов в Лозана го подготвяхме около два месеца  и половина по-рано. Не се знаеше дали ще остане същият треньор, тъй като отбора нямаше добри резултати. Всичко, което трябваше да се направи, го направихме. Не може да има добър мениджър със слаб футболист или обратното", добави мениджърът.