Ивайло Петев ще се опита да върне Димитър Бербатов в националния отбор.

Вчера Петев официално бе избран за селекционер на "лъвовете", а днес обяви, че ще направи всичко по силите си, за да накара Бербо отново да облече националната фланелка.

Както е известно, Любо Пенев също искаше Бербатов да се завърне в отбора, но той не се нави. Сега опит ще направи и Петев.

„Бербатов? Може би ще търся да се срещна с него. Какво ще стане, ще видим. Да, имам амбиция да се срещна с него и да поговорим“, обясни Петев пред БНТ.

„Първото нещо е да се срещна с всички играчи. Всеки, който има нужните качества и се намира в добро състояние, ще участва в националния отбор".

"Ще направя каквото мога, за да се запозная с всички. Всичко зависи от тях. Който се представи на ниво, ще може да носи националната фланелка.“

„Нямам притеснения или страх. Всички знаем какво е класирането, въпросът е с общи усилия да се измъкнем от трудната ситуация".

"До момента не съм бил подлаган на натиск, където и да съм работил. Решенията си ги взимам и моят екип, затова поемам цялата отговорност“, каза още Петев.