Светослав Дяков остава капитан на българския национален отбор. Това обяви селекционерът Петър Хубчев. „За тези два мача няма да има капитанска смяна“, категоричен бе Хубчев.

„Дяков точно с това себераздаване и в Лудогорец, и в националния отбор си е заслужил тази капитанска лента“, добави селекционерът на България.  

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пък официално представи Петър Хубчев за национален селекционер и призова медиите да бъдат по-конструктивни в критиките си. Той посочи Унгария като национален отбор, от който трябва да се поучим. Лече призова националите да се борят за всяка педя терен. 

"Не е тайна и няма да губя много време при представянето на Петър Хубчев. Вземато е решение, подписан е договор, Хубчев си има свой екип. Ще помоля за една по-голяма конструктивност. Нека бъдем полезни. Когато критикувате, нека се забравят старите неща. Винаги съм казвал, че всички, които пишем, говорим и милеем за футбола, сме в един кюп. Моля ви да се концентрираме върху първия мач". 

"Трябва да се мисли мач за мач, да нямаме чак такива големи очаквания. Знаете, че аз съм вечният оптимист, но трябва да сме реалисти. Трябва да се поучим от Унгария, Исландия няма да я споменавам, защото е изключение според мен. Иска ни се да виждаме играчите да са по-ангажирани, да се борят за всяка педя терен, както се казва. Още след мача казах, че липсва острота в нашата игра", каза Лечков. 

"Аз водих разговора с Хубчев. Много говорихме за бъдещето като цяло. Ще обръщаме внимание на по-малките, по-широк кръг от хора ще бъдат викани. Затова ви казах, че ще помоля и вас за помощ. Трябва да си изградим футболисти. Искаме да се концентрираме за бъдещето. До следващите квалификации Петър Хубчев и неговият екип имат възможност да покажат какво могат".  

"Говорим за мотивация. Каква мотивация? Това е националният отбор! Аз навремето съм идвал с влак за националния отбор. Като ги викнат, трябва да идват пеш. Викнат ли те в националния отбор, значи имаш някакви качества", допълни накрая Лечков.