Националът Страхил Попов остана много разочарован от тежката загуба с 0:3 от Швеция в Стокхолм в световна квалификация. Той заяви, че пропускът на Ивелин Попов на празна врата пи 0:1 се е оказал психологическа бариера пред "лъвовете".

"Добро първо полувреме, но дойде голям психологически момент. Поведоха ни, изпуснахме златен шанс да стане 1:1 и после ни вкараха втори гол. Това не ни обезвери тотално, но определено повлия. Този път всички се вложиха максимално, но след почивката стана 3:0 и вече стана изключително трудно. Нямахме и късмет, но има градация. Играхме по-добре от мача с Франция (1:4), но и противникът не беше толкова силен. България не вярва в нас.

"Всеки трябва да гледа и да пази зоната си, да си върши работата на 100%, което ще помогне на отбора. Нормално е футболистите да сме различно подготвени, но в националния отбор трябва да се напасваме. Имаме и психологически проблем. Не мога да кажа, че шведите са по-добри играчи от нас, но тактически знаят къде да застанат и как да уплътняват терена", каза Попов.