Швеция също се подигра с България, след като удари националите ни с 3:0 в световна квалификация за Мондиал 2018. Попаденията във вратата на Владо Стоянов на "Френдс Арена" в Стокхолм мушнаха Тойвонен (39), Хилйемарк (44) и Линдельоф (58).

Играта на българите и в този мач бе повече от комична. Театралната трупа на Петър Хубчев предизвикваше само смях с изявите си.

В защита бяхме трагични, в средата на терена не можехме да вържем два паса, а в атака се представихме меко казано апатично. Попускът на Ивелин Попов при 1:0 пък ни накара да се изчервим от срам.

Пълна пародия на национален отбор и е крайно време управниците от БФС да слязат на земята и да вземат кардинални решения за бъдещето на футбола ни.

Тези мишки, които излязоха на "Стад дьо Франс" и на "Френдс Арена", не могат да са лъвове и не са. Те са мишоци и са срам за тази велика игра. Каквото и да се каже за двете загуба в последните дни ще бъде малко.

За това едно "наздраве" за БФС и футболистите. Време е за чалга, уиски и аулин. Все пак така повелява традицията и желанията на Боби Михайлов и Ивелин Попов.

Вижте ТУК видео на головете и снимки от мача!


Срещата започна с положение за България. Още във втората минута "лъвовете" сътвориха отлична атака, при която топката достигна до пеналта, където обаче Славчев не успя да я насочи към вратата на домакините.

Пет минути по-късно шведите стигнаха до уникално положение. Тогава Берг проби по дясното крило, последва центриране в пеналта, където Тойвонен засече с глава, но Владо Стоянов направи спасяването на мача и отрази.

Домакините продължиха да натискат и в 14-ата минута Тойвонен се озова сам срещу Стоянов, но правилно бе вдигната засада. Последваха спокойни минути, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било положения.

В 23-ата минута Миланов и Славчев разцъкаха технично отляво, но Миланов се засуети в пеналта и изпусна да нанесе голов удар. Последна пов шанс за Швеция. "Лъвовете" сгрешиха детински в защита, но за щастие Божиков се хвърли в краката на Берг и успя да изчисти топката.

След половин час игра домакините стигнаха до нов шанс. Екдал направи страхотен пробив отляво, навлезе в наказателното пол и пусна остър пас успоредно на голлинията, но Стоянов изби с крак. Девет минути по-късно домакините вкараха.

След атака отдясно Форсберг центрира в наказателното поле, където Берг не успя да шутира, но топката попадна в Тойвонен, който отблизо простреля Владо Стоянов за 1:0. В 42-ата минута Ивелин Попов направи уникален пропуск.

Симеон Славчев изведе Попов сам срещу Олсен, но Попето стреля левашки и дори не уцели вратата. Подобни пропуски дори и децата не правят. Шведите обаче ни показаха как се вкарват и ни забиха второ попадение.

В 44-ата минута Крафт бе намерен в наказателното поле и пусна отличен пас към Хилйемарк, който с чудесен изстрел в горния далечен ъгъл напрпави 2:0.

Второто полувреме започна с мощни атаки за домакините. В 50-ата минута Дурмаз бе намерен непокрит на точката за дузпата, но за радост ударът му бе слаб и Владо Стоянов улови. Осем минути по-късно шведите ни мушнаха още едно голче.

След центриране от корнер нашите отново сгрешиха безобразно в защита, Тойвонен от далечната греда намери Линдельоф, който безпроблемно направи 3:0. Последваха спокойни минути, за да дойде поредната комична изява на Ивелин Попов, който на два пъти не успя да уцили топката и да я прати в празната врата.

В ответната атака пък Владо Стоянов ни спаси от ново попадение. След това положение домакините намалиха сериозно темпото и спокойно разиграваха в средата на терена, като срещата се доиграваше.

В 80-ата минута се стигна до ново положение пред вратата ни, но за Щастие Берг стреля от външната страна на мрежата. До края не се случи нищо интересно и родните ни национали записаха поредна загуба.

Швеция – България 3:0

Голмайстори: 1:0 Тойвонен (39), 2:0 Хилйемарк (44), 3:0 Линдельоф (58)

Швеция: Робин Олсен, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Мартин Олсон (63-Аугустинсон), Албин Екдал, Емил Форсберг (74-Венд), Оскар Хилйемарк, Емил Крафт, Ола Тойвонен, Джими Дурмаз, Маркус Берг (85-Гуидети)

България: Владислав Стоянов, Страхил Попов, Александър Александров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Костадинов (54-М. Александров), Симеон Славчев (89-Райнов), Светослав Дяков, Ивайло Чочев (72-Марселиньо), Георги Миланов, Ивелин Попов