Беларус тресна с 1:0 Гърция и записа страхотна победа в контрола играна на стадион "Караискакис" в Атина. Както е известно, в неделя България приема беларусите в световна квалификация. Срещата е от 19.00 часа на стадион "Васил Левски".

Победата на Беларус срещу гърците донесе Сергей Поритевич с гол в 14-ата минута на мача. Така нашите национали сериозно трябва да се замислят за предстоящата битка и за моментната форма на бъдещите си гости.

Срещата в Атина започна с атаки и за двата отбора, но с пропуски се отличиха Поритевич за гостите и Карелас за домакините. Така се стигна до 14-ата минута, когато гостите вкараха.

Тогава Сергей Поритевич бе най-съобразителен и опъна мрежата на елините. Веднага след това домакините можеха да изравнят, но Карелис записа нов пропуск.

В 18-ата минута Павел Савитски стреля от дъгата на пеналта, но прати топката до гредата. След половин час игра отново Савитски можеше да вкара, но топката излезе в аут.

Това бяха силните минути на гостите, но те изпуснаха да вкарат втори гол. Към края на полувремето Александър Хлеб не се възползва от отличен шанс. За Гърция пропусна Константинос Стафилидис.

Втората част започна с шанс за Гърция, но Александрос Тзиолис прати топката над вратата. Отговорът на Беларус бе тупалка на Савитски в аут.

Постепенно темпото на игра падна, като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голово положение.

В 71-ата минута Димитрис Диамантакос пропусна да изравни за Гърция. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и Беларус си грабна престижна победа.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6f6M_C027gk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гърция - Беларус 0:1

Голмайстор: Сергей Поритевич (14)

Гърция: ГЛИКОС, ТЗИОЛИС, ПАПАДОПОЛУС, ОЙКОНОМУ, СТАФИЛИДИС, САМАРИС, МАНИАТИС, МАНТАЛОС, ГИАНИОТАС, ВЕЛИОС, КАРЕЛИС

Беларус: ЧЕРНИК, ШИТОВ, ПОРИТЕВИЧ, ФИЛИПЕНКО, ПОЛЯКОВ, МАЖЕВСКИ, КЕНДИШ, САВИТСКИ, АЛЕКСАНДЪР ХЛЕБ, ПАВЕЛ НЕКАЙЧИК, ЛАПТЕВ