Националният вратар на България Николай Михайлов обяви, че засега остава в турския Мерсин до края на контракта си. Както е известно, поради финансови забавяния от няколко месеца и невъзможността клубът да привлича играчи треньорът Юсуф Шимшек подаде оставка, като се очакваше това да сторят и основните играчи. Собственикът на тима от морския град Али Такин обаче прави всичко възможно, за да не се разпадне отборът. 

"Засега оставам в Мерсин до края на сезона. Имахме среща със собственика Али Такин, който ни увери, че другата седмица ще оправи дължимото. Все пак нека да изчакаме и да видим как ще се развият нещата, за да сме напълно сигурни. На този етап не съм търсил друг отбор, нито смятам да си тръгвам през зимата от Мерсин." 

"За съжаление клубът нямаше възможността да привлече нови футболисти, които да вдигнат нивото на тима. Официално не беше разрешено на Мерсин, след като има много стари задължения към бивши играчи. Въпреки това вярвам, че можем да постигнем целта си и да се спасим".

"Наистина сме на последно място, след като имахме доста проблеми, бяха ни отнети точки, няколко месеца нямахме победа, но въпреки това сме само на пет точки от спасението, като се има предвид, че има цял полусезон. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно", коментира Михайлов пред Спортал.

Вратарят след седем-осем месеца без отбор бе принуден да играе в тима от втора дивизия, а освен това да се бори за оставане в елита. "Наистина всичко това е много странно за мен. Единственият виновник обаче съм аз. Има и други фактори, но аз направих грешки, за които платих скъпо. Минах през много трудни моменти, но сега отново играя футбол".

"Не е на най-високото ниво, но няма как да претендирам след предните сезони за нещо подобно. Гледам реално на нещата. Истината е, че съм играл 18 от 18 мача, като имах добри изяви, а в други моменти допуснахме много голове, но като цяло съм здрав и усещам, че се чувствам все по-добре. Възвърнах самочувствие, а сега искам да спася Мерсин, а лятото ще видим какво ще стане".

"Ще излъжа, ако кажа, че не искам отново да играя Шампионска лига и Лига Европа, както бе с Твенте, но както споделих, сам се докарах до това положение, а сега трябва да тръгна нагоре. В личен и професионален план се чувствам щастлив, като съм сигурен, че ми предстои една успешна 2017 година", завърши Михайлов.