Националният селекционер Петър Хубчев ше повика трима състезатели на Лудогорец за световната квалификация с Холандия, пише "Меридиан мач".

Мачът на стадион "Васил Левски" е на 25 март, събота, от 21:45 часа. Сред избраниците на треньора за сблъсъка ще бъдат вратарят Владислав Стоянов, 36-годишният краен защитник Йордан Минев и халфът Светослав Дяков. Извън сметките на Хубчев за пореден път ще остане бразилецът с български паспорт Марсело Марселиньо. Плеймейкърът, който вкара в контрола на Португалия, не успява да спечели доверието на треньора. Офанзивният халф е контузен. Той има травма в глезена, получена на тренировка.

Затова и Марселиньо няма да бъде рискуван в днешния двубой с Локомотив Горна Оряховица. Очаква се вместо Марселиньо да започне Жуниор Кишада, който да действа зад Клаудиу Кешерю. А по крилата да са Вандерсон и Джоди Лукоки. Треньорът Георги Дерменджиев няма сериозни проблеми по окомплектоването на състава за гостуването на предпоследния в класирането. Аут ще е и защитникът Витор Витиня, който дълго бреме лекува контузия в коляното. Шампионите нямат наказани футболисти. От щаба на тима заявиха, че няма да подценят срещата. В предишната си визита Лудогорец не успя да стигне до успеха - направи 1:1 срещу Нефтохимик в Бургас.