С тройка на Стив Блейк малко повече от секунда преди края, ЛА Лейкърс победи Хюстън с 99:98 в драматичен двубой. 

Гардът се измъкна от заслон, остана на добра позиция и вкара с изтрел от 45 градуса, за да шокира Ракетите, които малко по-рано смятаха, че са си гарантирали триумфа. 

Мачът бе по-особен заради факта, че Дуайт Хауърд се изправи срещу Езерняците, които пренебрегна през лятото и прие офертата на тексасци. Той завърши с 15 точки и 14 борби. 

Гостите обаче се възползваха от неговите проблеми от наказателната линия. Знаейки, че центърът изпитва трудности от тази позиция, те го фаулираха умишлено в последните 4 минути и той реализира едва 5 от 12 опита (в целия мач бе 5 от 16). 

Това задържа калифорнийци в мача, въпреки че преди това те водеха със 17 точки в началото на втората четвърт и с 14 на почивката. 

Водени от Джеймс Хардън, завършил с 35 точки обаче, домакините заличиха по-голямата част от пасива си в третата четвърт, а в последната дръпнаха с 97:91 2,40 минути преди сирената. 

След това обаче Хауърд изпусна 5 от 6 фаула, Джоди Мийкс наниза 3 точки за 96:98, за да дойде и победният кош на Блейк, който завърши с 14 точки. Мийкс се отчете с 18, а Уесли Джонсън вкара 16. 

„Всяка загуба е неприятна. Тази не е по-различна, защото бе срещу Лейкърс. Просто съм разочарован от начина, по който паднахме” заяви Дуайт, чийто тим е с показатели 4-2, докато Езерняците се подобриха до 3-3.