Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт удължи договора си с отбора до лятото на 2016-а година. 

Настоящият контракт на баскетболиста, който още не е играл през този сезон след операция на ахилес, изтичаше в края на кампанията. 

Езерняците обаче показаха категорично, че нямат намерение да се разделят с 35-годишния гард и по всичко изглежда, че той ще приключи кариерата си с екипа на калифорнийци и ако изпълни договора си ще е бил част от тима в продължение на 20 години. 

„Това е много щастлив ден за феновете на Лейкърс и цялата ни организация. Още преди време казахме, че наш приоритет е Коби да бъде през цялата си кариера наш играч и това ще гарантира, че подобно ще се случи. Да бъдеш част от един тим в продължение на 20 години е безпрецедентно и невероятно постижение” заяви генералният мениджър Мич Къпчак. 

Брайънт ще вземе 30 милиона долара за този сезон, а според информациите за оставащите два ще прибере общо 48 милиона – 23 за първия и 25 за втория. 

Гардът е петкратен шампион на НБА, 15-кратен участник в Мача на Звездите и двукратен олимпийски шампион със САЩ. Той вече е 4-и в класацията на най-добрите реализатори в историята на Лигата, като отстъпва единствено на Карим-Абдул Джабар, Карл Малоун и Майкъл Джордън. 

Както е известно баскетболистът вече тренира нормално и очакванията са в началото на декември да се завърне на игрището. Без него Лейкърс е с баланс 7-7 до този момент.