Баскетболистите на Индиана бяха твърдо решени да не допуснат трета поредна загуба след пораженията от Детройт и Маями и лидерът в Източната конференция отговори подобаващо, като разби Хюстън със 114:81.

„Този тим не обича да губи. Бяхме амбицирани и играхме здраво през цялото време“ доволен бе треньорът на победителите Франк Вогъл.

Другата добра новина за отбора бе дебютът за сезона на Дани Грейнджър. Бившият участник в Мача на Звездите участва едва в 5 мача миналия сезон заради проблем в лявото коляно, а през този не бе играл заради контузия в прасеца.

Той вкара само един от 7-те си опита от игрището и остана с 5 точки за 22 минути, но със сигурност ще направи Индиана още по-солиден тим в стремежа на отбора да детронира Маями.

Дуайт Хауърд завърши с 19 точки и 12 борби за Хюстън (17-10), но тексасци нямаха ден, като успяха едва в 38% от изстрелите си. Джеймс Хардън бе 3 от 14 и остана със скромните 12 точки.

Домакините нанизаха 12 тройки, като Пол Джордж вкара 24 точки, а Ланс Стивънсън добави 16. Индиана успя в 53% стрелба от игра, имаше и предимство в борбата с 50-36, така че логично се поздрави с успех и подобри баланса си до 21-5.