След 127 поредни двубоя, в които неизменно имаше поне по една вкарана тройка, тази нощ Кайл Корвър не успя да се разпише от далечна дистанция. 

Крилото на Атланта пропусна всичките си 5 опита от далечно разстояние, а Ястребите загубиха тежко гостуването си в Портланд със 78:102. 

„Малко съм разочарован. Мачът бе труден както за мен, така и за целия отбор. Един ден обаче ще погледна към поредицата и ще се гордея с нея” заяви Корвър, който остана само с 5 точки и бе пазен добре от Уесли Матюс. 

„Просто не исках да получава топката, а когато това се случеше наистина полудявах” заяви играчът на Трейл Блейзърс, който хвърли сериозни усилия в защита, които се увенчаха с успех. 

Никола Батум завърши с 14 точки и 18 борби за победителите, Мо Уилямс добави 15 точки от пейката, а още четирима играчи постигнаха двуцифрен актив. Портланд дръпна с 56:38 на почивката и до края не погледна назад. 

Пионерите спечелиха за 6-и път в последните си 7 срещи и остават в битката за място в Топ 4 в конференцията, но сега им предстои трудна серия от 5 поредни гостувания в средния Запад. Атланта пък загуби 12-ия от последните си 13 двубоя.