Наполи, Олимпиакос, Марибор, Севиля и Селтик преодоляха плейофния кръг и ще играят в групите на Шампионска лига.

Наполи надигра за втори път с 2:0 и като гост Ница и спечели с общ резултат 4:0.


Неаполитанците поведоха с гол на Хосе Кайехон в 48-а минута, което на практика сложи край на надеждите на Ница да наваксат изоставането от първия мач. При атаката Наполи имаше числено предимство, след като в същото време нападателят на Ница Марио Балотели спореше с съдията заради гривна, коята носеше против правилата. Лоренцо Инсиние добави втори гол за италианския тим минута преди края.

Балотели, който е бивш италиански национал, бе един от най-слабите за Ница и бе сменен през второто полувреме под освиркванията на местните фенове. Успехът на Наполи сложи край на лошата серия на италианските отбори в плейофния кръг на Шампионска лига. Отборите от Серия А губеха на този етап от турнир в последните три сезона. Така за първи път от сезон 2013/14 Италия ще има три отбора в групите на Шампионска лига.

Марибор също ще играе в най-комерсиалния турнир, след като елиминира Апоел Беер Шева благодарение на гол на чужд терен. Словенците загубиха първия мач с 1:2, но на реванша спечелиха с 1:0 с гол на Митя Вилер в 15-а минута. Попадението се оказа скъпоценно и прати Марибор сред най-добрите на Стария континент. Севиля срещна неочаквана съпротива от турския Истанбул Башакшехир, но успя да преодолее препятствието след 2:2 на реванша и общ резултат 4:3. 

Турците поведоха с гол на Елия в 17-а минута и поставиха под сериозно напрежение домакините. Севиля обърна мача с попадения на Серхио Ескудеро (52) и Висам Бен Йедер (75).  Истанбул изравни чрез Един Виска в 83-а минута и още едно попадение в оставащите минути щеше да прати тима в групите на Шампионска лига, но Севиля удържа до края. 

Гръцкият шампион Олимпиакос елиминира хърватския първененц Риека след победа и на реванша като гост с 1:0. Гърците се класираха напред с общ резултат 3:1. Марко Марин вкара за Олимпиакос на реванша в 25-а минута.

Резултати: 

Риека (Хърватия) - ОЛИМПИАКОС (ГЪРЦИЯ) 0:1
* Олимпиакос продължава напред с общ резултат 3:1

МАРИБОР (СЛОВЕНИЯ) - Апоел Беер Шева (Израел) 1:0
* Марибор продължава напред с общ резултат 2:2 и гол повече на чужд терен

Ница (Франция) - НАПОЛИ (ИТАЛИЯ) 0:2
* Наполи продължава напред с общ резултат 4:0

СЕВИЛЯ (ИСПАНИЯ) - Истанбул Башакшехир (Турция) - 2:2
* Севиля продължава напред с общ резултат 4:3

Астана (Казахстан) - СЕЛТИК (ШОТЛАНДИЯ) 4:3
* Селтик продължава напред с общ резултат 8:4

Днес играят:
ЦСКА Москва (Русия) - Йънг Бойс (Швейцария)
Ливърпул (Англия) - Хофенхайм (Германия)
Славия Прага (Чехия) - АПОЕЛ Никозия (Кипър)
ФКСБ (Румъния) - Спортинг (Португалия)
ФК Копенхаген (Дания) - Карабах (Азербейджан)