Финалистът от последното издание на Лига Европа Аякс отпадна в плейофа за влизане в групите на турнира, след като допусна втора загуба от норвежкия Розенборг - този път като гост с 2:3.


Холандският гранд имаше игрово предимство, както и в първия мач, когато отстъпи на свой терен с 0:1, но отново грешки в края на срещата попречиха на един от най-славните европейски тимове да преодолее коварния си скандинавски съперник.

Никлас Бендтнер даде аванс на Розенборг в 26-ата минута, но с два гола в рамките на само 1 минута Аякс обърна хода на срещата. Първо Амин Юнес изравни след точно час игра, а секунди след това асистира и на Ласе Шьоне, за да стане обратът пълен. Този резултат класираше Аякс за следващата фаза заради повечето голове на чужд терен, но в заключителните 10 минути Розенборг стигна до нови два гола чрез Самуел Адегбенро, който бе точен в 80-ата и 89-ата минута.

Много повече поводи радост имаше скромният тим на Вардар Скопие, който постигна втора победа над турския гранд Фенербахче. В Истанбул шампионът на Македония победи с 2:1 и за пръв път ще играе в груповата фаза на втория по значимост турнир в Европа.

Роман Нойщедер даде аванс на "фенерите" в 61-вата минута, но надеждите за обрат на турския тим бяха съкрушени седем минути по-късно, когато се разписа грузинецът Джаба Джигаури. Крайното 2:1 в полза на Вердер оформи 34-годишният Никола Глигоров в добавеното време на срещата.

Датският Мидтиланд, в който играе българският национал Божидар Краев, отпадна от турнира, след като завърши 1:1 у дома с гръцкия Аполон Лимасол. В първия мач в Кипър домакините победиха с 3:2. Рилван Хасан даде аванс на Мидтиланд в 10-ата минута, но в 50-ата малтийският национал Андре Шембри изравни. Малко по-късно в игра за домакините се появи и Краев, който замени голмайстора Хасан, а в 82-рата минута гостите от Кипър получиха право да изпълнят дузпа, която обаче бе пропусната от Алекс да Силва.

С великолепен гол на новото си попълнение Гилфи Сигурдсон Евертън стигна до равенство 1:1 като гост на хърватския Риека. Домакините, които отстъпиха с 0:2 преди седмица на "Гудисън парк", поведоха в резултата в 43-тата минута чрез Йосип Радошевич. Секунди след началото на второто полувреме обаче Сигурдсон реализира с прехвърлящ удар от над 45 метра, реализирайки първото си попадение за новия клуб.

Риека запази шансове за краен успех в 65-ата минута, когато получи правото да изпълни дузпа, но изстрелът на Ахмед Саид бе майсторски спасен от вратаря Джордан Пикфорд.

Резултати от реваншите от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа:

АЕК Ларнака (Кипър) - ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН (ЧЕХИЯ) 0:0 (3:1)
ДИНАМО КИЕВ (УКРАЙНА) - Маритимо (Португалия) 3:1 (0:0)
МАКАБИ ТЕЛ АВИВ (ИЗРАЕЛ) - Алтах (Австрия) 2:2 (1:0)
Олександрия (Украйна) - БАТЕ БОРИСОВ (БЕЛАРУС) 1:2 (1:1)
ОСТЕРЗУНДС (ШВЕЦИЯ) - ПАОК Солун (Гърция) 2:0 (1:3)
РЕД БУЛ ЗАЛЦБУРГ (АВСТРИЯ) - Виторул (Румъния) 4:0 (3:1)
ЗЕНИТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ (РУСИЯ) - Утрехт (Холандия) 2:0 след продължение, 1:0 в редовното време (0:1)
ШЕРИФ ТИРАСПОЛ (МОЛДОВА) - Легия Варшава (Полша) 0:0 (1:1)
Фенербахче (Турция) - ВАРДАР СКОПИЕ (МАКЕДОНИЯ) 1:2 (0:2)
Судува (Литва) - ЛУДОГОРЕЦ (БЪЛГАРИЯ) 0:0 (0:2)
АЕК АТИНА (ГЪРЦИЯ) - Брюж (Белгия) 3:0 (0:0)
Мидтиланд (Дания) - АПОЛОН ЛИМАСОЛ (КИПЪР) 1:1 (2:3)
ШКЕНДЕРБЕУ (АЛБАНИЯ) - Динамо Загреб (Хърватия) 0:0 (1:1)
Видеотон (Унгария) - ПАРТИЗАН (СЪРБИЯ) 0:4 (0:0)
АТЛЕТИК БИЛБАО (ИСПАНИЯ) - Панатинайкос (Гърция) 1:0 (3:2) 
СПОРТИНГ БРАГА (ПОРТУГАЛИЯ) - Хафнарфьордур (Исландия) 3:2 (2:1)
ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ (ФРАНЦИЯ) - Домжале (Словения) 3:0 (1:1)
РОЗЕНБОРГ (НОРВЕГИЯ) - Аякс (Холандия) 3:2 (1:0)
Шкендия Тетово (Македония) - МИЛАН (ИТАЛИЯ) 0:1 (0:6)
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА (СЪРБИЯ) - Краснодар (Русия) 2:1 (2:3)
Хайдук Сплит (Хърватия) - ЕВЕРТЪН (АНГЛИЯ) 1:1 (0:2)
АУСТРИЯ ВИЕНА (АВСТРИЯ) - Осиек (Хърватия) 0:1 (2:1)

Забележка: с главни букви са изписани отборите, които продължават в следващата фаза. В скоби са посочени резултатите от първите срещи.