Серена Уилямс е новата олимпийска шампионка по тенис за жени. На финала американката направо размаза Мариа Шарапова с 2:0 сета (6-0, 6-1).

С това 30-годишната тенисистка приключи наказателната си акция на кортовете на Уимбълдън в Лондон.

По пътя към крайния успех 4-та в класацията на WTA Уилямс победи и трите тениситки, които са преди нея - Вика Азаренка, Агнйешка Радванска и Мария Шарапова. Срещу трите Серена пусна общо само 9 гейма.

Победата и пък до голяма степен бе закономерна, след като по-рано през сезона Уилямс спечели турнира от Големия Шлем - Уимбълдън на същите кортове.

Същевременно това бе 8-ма поредна победа на Серина над Шарапова, като общия резултат между двете е 9-2 за американката.

Тя започна вихрено и направо съсипа съперничката си с мощна и агресивна игра, в която нямаше почти никакви грешки. Така Уилямс спечели първия сет с 6-0, а във втория поведе с 3:0.

Едва тогава Шарапова успя да вземе един гейм, а в следващия имаше две точки за пробив. Уилямс обаче ги спаси с мощен сервис, след това проби Шарапова за 5-1 и накрая спечели мача с ас.

Това е първа олимпийска титла за Серена Уилямс на сингъл, но е трета за нея след двата златни медала на двойки със сестра и Винъс през 2000 и 2008 година. Винъс от своя страна е олимпийска шампионка на сингъл от 2000 година.