Световните Покер Серии (WSOP - World Series of Poker) е най-мащабното и най-престижното събитие в световните покер среди. 

Наградният фонд на турнира е повече от атрактивен, който и тази година се очаква да надхвърли 1 милион щатски долара, както и традиционната награда в специалните турнири за "златната гривна". Спонсорите на това глобално събитие включват и българското представителство на известния сайт PokerListings, а именно PokerListings.bg.

За поредна година събитието е отворено за всеки, който желае да участва, стига да е навършил 21 години. Все още заклетите фенове на покера имат време да се включат и да се борят с най-добрите в покер сферата, а защо не и да изпитат неповторимата емоция, която съпътства всяко едно подобно събитие.

Ако се върнем година назад, с гордост можем да припомним и участието на българската група, която си тръгна от турнира с повече от 400,000 щатски долара, сред които българинът Ник Живков си тръгна с победа и първата WSOP златна гривна печелена от сънародник.

Предстоящото 44-то издание на турнира ще се състои от 29 Май до 15 Юли, ще включва 62 атрактивни събития и рекордните 480 покер маси. Кулминацията на турнира, ще бъде главното събитие с вход $10,000, със стартова дата 7 юли и ще продължи до 15 юли. През това време ще станат известни и последните 9 участници за финалната маса, която ще се предава на живо няколко месеца по-късно. Не случайно благодарение на WSOP и неговата популярност покерът е толкова известен по света, най-вече с тексас холдем покер игрите - виж тук.

Организаторите предлагат редица възможности за записване, но историята на турнира показва, че най-предпочитаният начин е записването на място преди стартиране на събитието. Освен навършените години, желаещите трябва да представят документ за самоличност, снимка и своята карта Caesars Entertainment Total Rewards. Картата се издава на място за 5 минути.

Няма да споменаваме точната такса за участие поради вероятност да бъде променена преди започване на турнира. Регистрационното бюро в Rio Convention Center, както и офисът в казиното на Rio Main Cage ще бъдат отворени от 29 Май до 8 Юли, 24 часа в денонощните. Желаещите могат да избират отделните турнири, в които желаят да вземат участие.