Едва ли Кристиано Роналдо си е представял така Евро 2016. Като юноша бледен той бе на Евро 2004, когато кошмарно Португалия загуби своя финал срещу Гърция с 0:1. Но по онова време звездите бяха други.

След като спечели всичко с „Манчестър Юнайтед” и „Реал”, днес Кристиано иска да затвори кръга с националния отбор. И какво по-хубаво след титлата в Шампионската лига да настъпи педала и да покаже, че и в националния тим е човекът отбор.

Евро 2016 засега обаче се превръща в падението на Роналдо. Просто не си пасват. Започна с 1:1 срещу Исландия, когато обяви мъжагите от северния остров, че нямали манталитет. Е, нямат със сигурност неговите качества, но не му се дадоха. Истинският кошмар обаче бе 0:0 срещу Австрия.

В 22-рата минута изпусна от 10 метра положение, което иначе вкарва в 9 от 10 случаи. В 79-ата от дузпа улучи страничната греда. А в 86-ата първият му гол на европейското справедливо бе отменен заради засада. Всичко това от трибуните му видя 6-годишният син Кристиано.

След критиките за изказванията си срещу исландците, сега Роналдо се показа като голям мъж в края на мача. Въпреки яростта от събитията и резултатите той изчака 30 секунди един нахлул на терена фен да оправи камерата на телефона си, за да си направят селфи. Преди това Роналдо забрани на охранителите да арестуват момчето, което те направиха след снимката.

Кристиано е влюбен в себе си. Перфекционист, собственик на модна линия, голмайстор (51 попадения в 48 мача за „Реал” миналия сезон), победител в Шампионската лига. Въобще суперзвезда с неизбежните за подобен статут странности.

Излезе например от автобуса с черни найлонови чорапогащи до над шортите. А при тази „секси” гледка бившият германски национал Мемет Шол прихна да се смее в ефир в едно от телевизионните студия на стадиона. По-късно в интернет се надигна вълна от подигравателни коментари за новите дрехи на Модната икона.

„Ако преди години се бях появил по такъв начин пред Оливер Кан и Лотар Матеус, нямаше да им е до смях, а щяха да ме набият и изгонят”, призна Шол.

Всъщност, тези чорапогащи са медицински, но... на краката на KR7 явно се приемат по-различно. В края на сезона Роналдо имаше разтежение и те имат свойство да правят компрес. Както във финала на Шампионската лига, така и на Евро 2016 личи, че Кристиано не е идеалната си кондиция.

„Тъжен съм, защото не си представях с такъв мач да направя рекорд”, каза Роналдо. Да, пред погледа на Луиш Фиго той го изпревари по брой мачове в националния отбор - 128. Това бе двубой №16 на еврофинали, с което пък се изравни с французина Лилиан Тюрам и холандеца Едвин ван дер Сар.

„Най-хубаво бе да спечелим, но не стана-– продължи звездата. - Така е във футбола. Имахме много положения, аз изпуснах дузпа. Случва се. Феновете трябва да ни вярват. Нищо лошо не продължава дълго.”

Материал на "Труд"

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!