Партизан - Лудогорец, среща-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига, начало 21.45 часа, стадион "ЮНА" в Белград.

Първата среща в Разград завърши без победител 0:0. Победителят от двойката ще се класира най-малко за групите на Лига Европа и ще играе плейоф за класиране в групите на Шампионската лига.

Вероятен състав на Партизан: Лукач, Вуличевич, Трайкович, Станкович, Волков, А. Живкович, С. Илич, Дринчич, Нинкович, Лазович, Фофана

Вероятен състав на Лудогорец: Стоянов, Ангуло, Моци, Ал. Александров, Кайсара, Златински, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, М. Александров, Безяк

Прогноза: Балканското дерби се очаква с огромен интерес тази вечер на "ЮНА". Преди седмица двата отбора си врътнаха 0:0 и сега всичко ще се реши в Белград.

Така бе и преди една година, когато двата отбора се срещнаха в същата фаза на турнира, като Лудогорец спечели с 2:1 като домакин и с 1:0 като гост и успя да си гарантира участие в групите на Лига Европа и плейоф срещу Базел в Шампионската лига.

Сега обаче сърбите са фаворит в мача. Всички световни букмейкъри определят Партизан за краен победител и коефициентите за това нещо са доста по-ниски от успех на разградчани. Лудогорец ще излезе с нов треньор - Георги Дерменджиев, който загря за мача с 3:0 над Марек Дупница.

Дерменджиев обаче се слави като "вечен помощник" и именно това се смята за основен проблем за българите, както и множеството контузени играчи в защита. Друга лоша новина е, че Партизан ще разчита на 30 000 фанатизирани ултраси, които ще създадат неповторима атмосфера в Белград.

Сърбите също имат множество проблеми. Партизан е разкъсван от финансови неуредици, повечето звезди недоволстват от липсата на пари, а скандалите са ежедневие на "ЮНА". Това е и причината повечето добри играчи на Партизан да си тръгнат от отбора това лято.

В момента "плавите" са съставени основно от футболисти от школата на клуба и нискоразрядни чужденци. Изключение правят естествено Лазович, Илич и Дринчич, които са звездите на този отбор. Сърбите въобще не са за подценяване дори и в това си състояние.

Те показаха в първоначалните минути на мача в Разград, че са грамотен и тактически балансиран отбор. "Орлите" от своя страна не се намират в оптималната си форма. Те паднаха от Хасково на старта на "А" група, след което се добраха до равенство срещу Черно море във Варна.

Преди това пък извъртяха 1:1 с аматьорите от Дюделанж в срещата-реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Лудогорец има сериозни кадрови и игрови проблеми и колкото и да не ни се иска да го направим ще прогнозираме победа за Партизан.

Резултат: Партизан - Лудогорец 2:1