Бешикташ - Арсенал, мач от плейофите за влизане в Шампионската Лига. Стадион "Ататюрк", начало 21.45 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес
Защитници: Дебюши, Косиелни, Монреал, Чембърс, Микел, Бейерин
Полузащитници: Артета, Фламини, Росицки, Уилшър, Рамзи, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Коклен
Нападатели: Жиру, Кемпбъл, Алексис

Контузени: Саного, Гибс, Уолкът, Диаби, Оспина, Гнабри
Извън групата: Йозил, Мертезакер, Подолски

 

ПРОГНОЗА: Арсенал се изправя срещу турския Бешикташ в поредния си плейофен мач за влизане в Шампионската Лига. Това се превърна в навик за "Артилеристите" след като в последните сезони те редовно успяваха да завършат на четвърто място в английската Висша Лига.

Общо 6 пъти те трябваше да минават през ситото на квалификациите, за да влязат в групите на най-престижния европейски турнири. До сега "Артилеристите" нямат грешка и успяха да преодолеят Динамо Загреб, Спарта Прага, Твенте, Селтик, Удинезе и Фенербахче.

Сега за втора поредна година те трябва да се изправят срещу турски клуб в лицето на Бешикташ. През миналия сезон Арсенал се справи неочаквано лесно с Фенербахче. Тогава обаче турският тим бе разтърсван от множество проблеми, включително и предстоящото наказание от УЕФА.

За разлика от тогава, сега Бешикташ изглежда стабилен. Тимът на Славен Билич преодоля уверено холандския Фейенорд с общ резултат 5:2. Във втория мач блесна новото попълнение от Челси Демба Ба. Сенегалският нападател има богат опит в английския футбол и със сигурност ще бъде много опасен за защитата на Арсенал.

Именно в отбрана са най-големите проблеми за Арсен Венгер. Лоран Косиелни до последно бе под въпрос, но все пак попадна в групата за мача. Киерън Гибс обаче отпадна заради контузия в бедрото. Така за Турция пътуваха само четирима защитници от първия отбор, плюс младите Микел и Бейерин.

От групата отпадна още Яя Саного, както и тримата германски национали. Така възможността за ротации пред Венгер става по-малка. Въпреки това може би ще бъдат извършени някои промени спрямо състава, който победи трудно Кристъл Палас в събота.

За турският тим единственият играч под въпрос е халфът Атиба Хътчисън, но и той има шанс да се появи в игра.

Домакините може да са малко по-свежи заради дългото пътуване на съперника, както и това, че не играха мач през уикенда. От друга страна Арсенал е по-напред в подготовката, тъй като вече започна сезона във Висшата Лига, докато турското първенство започва в края на август.

Затова предстои много оспорван двубой и вероятно нито един от двата отбора няма да може да вземе решително предимство.

Резултат: 1:1