Борусия Дортмунд - Арсенал, мач от 4-я кръг на Група F в Шампионската Лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", начало 21.45 часа.

 

Групата на Борусия Дортмунд:


Вратари: Вайденфелер, Лангерак
Защитници: Суботич, Сократис, Шмелцер, Кирх, Дурм, Гюнтер
Полузащитници: Гроскройц, Бендер, Шахин, Кел, Мхитарян, Блашчиковски, Хофман, Ройс
Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер


Контузени: Пишчек, Гюндоган, Хумелс

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Саня, Вермаелен
Полузащитници: Рамзи, Йозил, Касорла, Артета, Росицки, Айсфелд
Нападатели: Жиру, Гнабри, Бендтнер, Парк, Мияичи

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Уолкът, Фламини, Уилшър

 

ПРОГНОЗА: Борусия Дортмунд посреща Арсенал във втория пореден мач между двата отбора в "Групата на смъртта" в Шампионската Лига.

Преди две седмици германците изненадаха "артилеристите" на техния "Емиратс Стейдиъм" и макар да не ги надиграха, измъкнаха победата с 2:1. Това ги върна обратно в борбата за челните позиции и сега заедно с Наполи трите тима делят първото място с 6 точки.

От този мач насам и двата тима запазиха добрата си форма и записаха по две победи. Борусия спечели рурското дерби срещу Шалке с 3:1, а след това разгроми Щутгарт с 6:1. Арсенал пък победи с 2:0 Кристъл Палас, макар да игра с човек по-малко, а след това взе и дербито срещу Ливърпул, отново със същия резултат. Така самочувствието и на двата отбора ще е високо.

Преди мача и двамата треньори бяха категорични какво искат от отборите си. Почитателят на хеви метъла Юрген Клоп изиска играчите му да пробягат 120 километра и да хвърлят всичко от себе си. Арсен Венгер пък заяви, че най-добрият начин да опазят Роберт Левандовски е, ако държат топката в свое притежание. Мениджърът на Арсенал допълни също така, че тимът му трябва да се научи да е търпелив и ако не може да спечели мача, да не го губи.

Статистиката също показва, че силите са равни. Дортмунд има 7 поредни победи у дома в Шампионската Лига и няма загуба от английски отбор в Шампионската Лига.

Арсенал обаче няма загуба като гост в Германия в последните си 4 мача и е отбелязвал гол във всичките си 8 гостувания в Германия. Борусия от своя страна има само една суха мрежа в последните си 7 мача в Шампионската Лига. Общо "артилеристите" се намират в серия от 14 поредни мача като гост без загуба, от които има цели 12 победи.

Всичко това предполага доста равностоен мач и така най-вероятния изход е равенството.

 

Резултат: 1:1