Палермо – Интер, двубой от 1-вия кръг на италианската Серия А. Стадион "Ренцо Барбера", 21:45 часа българско време.

Вицешампионът на Италия Интер започва новия сезон с гостуване на Палермо. Сицилианците, които завършиха миналата кампания на 8-мо място, се разделиха през лятото с някои основни футболисти като атакуващия полузащитник Хавиер Пасторе и вратаря Салваторе Сиригу, а ранното отпадане от Лига Европа определено не говори добре за състоянието на отбора. Въпреки това "нерадзурите" под ръководството на новия треньор Джан Пиеро Гасперини ще трябва да внимават, ако искат да си тръгнат с трите точки от стадион "Ренцо Барбера".

ПАЛЕРМО

Групата за мача: Бенуси, Брикето, Цорвас, Агирегарай, Балзарети, Сето, Мантовани, Муньос, Писано, Силвестре, Акуа, Алварес, Бачинович, Барето, Бертоло, Дела Рока, Иличич, Милиачо, Лорес, Захави, Абел Ернандес, Миколи, Пиния

Контузени: Симон, Ди Матео

Вероятен състав: Цорвас, Писано, Силвестре, Сето, Балзарети, Алварес, Барето, Милиачо, Иличич, Ернандес, Миколи

ИНТЕР

Групата за мача: Жулио Сезар, Орландони, Торнаги, Санети, Лусио, Ранокия, Самуел, Фараони, Джонатан, Бианкети, Нагатомо, Станкович, Снайдер, Рики Алварес, Камбиасо, Оби, Коутиньо, Пацини, Форлан, Милито, Сарате, Кастайнос

Контузени: Тиаго Мота, Киву, Майкон, Вивиано, Кордоба, Поли

Вероятен състав: Жулио Сезар, Лусио, Санети, Самуел, Нагатомо, Джонатан, Камбиасо, Станкович, Милито, Сарате, Форлан

Прогноза на Gol.bg:

Най-голямата въпросителна в състава на Интер е дали звездата Уесли Снайдер ще започне като титуляр или ще бъде оставен на резервната скамейка, както писа "Гадзета дело Спорт". Мениджърът Гасперини може да реши да запази холандеца за мача срещу Трабзонспор през седмицата, въпреки че срещата с Палермо е изключително важна за "нерадзурите".

Иначе е почти сигурно, че треньорът на Интер ще заложи на любимата си система 3-4-3. Очаква се в стартовите 11 да започне рожденикът Деян Станкович, който днес става на 33 години, както и новите попълнения Джонатан, Мауро Сарате и Диего Форлан.

Сънародникът на Форлан, Абел Ернандес, пък изглежда ще бъде най-сериозната заплаха за "нерадзурите". След напускането на Пасторе уругваецът, словенецът Йосип Иличич и опитният капитан Фабрицио Миколи ще трябва да поведат сицилианците към челните места в Серия А.

В момента Палермо се води от временния наставник Девис Манджа, който замени на поста старши треньор Стефано Пиоли. Бившият мениджър на Киево беше начело на "розанерите" само за няколко месеца, след като ексцентричният президент на клуба Маурицио Дзампарини го уволни на 31-ви август.

И макар че Интер ще бъде без контузените Тиаго Мота и Майкон, а сицилианците почти нямат проблеми с травми, вицешампионите на Италия са фаворити в двубоя, и ако всичко мине нормално, би трябвало да се поздравят с успех.

Освен това статистиката е напълно на страната на "нерадзурите" – в последните 11 мача между двата отбора "розанерите" нямат нито една победа, а през май на финала за Купата на Италия Интер надви Палермо с 3:1. 
   

Резултат: Палермо – Интер 0:2