Манчестър Юнайтед - Стоук Сити, двубой от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион "Олд Трафорд". 17:00 часа българско време.

Групата на Ман Юнайтед за мача:

Вратари: Линдегард, Де Хеа
Защитници: Рафаел, Смолинг, Джоунс, Фърдинанд, Видич, Евънс, Евра, Фабио
Полузащитници: Валенсия, Нани, Фелаини, Карик,Гигс, Андерсон, Йънг, Заха, Янузай, Кагава
Нападатели: Руни, Ван Перси, Ернандес

Контузени: Клевърли, Уелбек
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Манчестър Юнайтед ще се опита да постигнe хубава домакинска победа за самочувствие над Стоук, за да може най-после отборът да дръпне нагоре в класирането във Висшата лига.

Домакините са действащ шампион на Англия, но след напускането на сър Алекс нещата на "Олд Трафорд" главоломно тръгнаха надолу.

Отборът не играе добър футбол и се дъни прекалено често, а освен това вече много специалисти поставят под въпрос дори и мястото на Юнайтед в челната четворка.

"Червените дяволи" заемат непривичното за шампион 8-о място в класирането, като отборът е на цели 8 точки от лидера в таблицата Арсенал.

Мениджърът на отбора Дейвид Мойс няма да може да разчита твърдо за този мач на Клевърли, Уелбек и Флетчър.

Все пак обаче Ван Перси е добре и има големи шансове днес да играе като титуляр в атаката на тима.

Гостите нямат кадрови проблеми и под въпрос за мача са Камерън и Шоукрос, но като цяло всички основни футболисти са в групата.

В последните пет мача между двата тима Юнайтед е записал 4 победи, а освен това двата отбора са врътнали и едно равенство помежду си.

Юнайтед има само 2 победи в последните си 5 мача за всички турнири, като тимът е врътнал 2 равенства и е допуснал 1 загуба.

Стоук пък има 1 успех, 1 равен и 3 загуби за същия брой срещи.

Без съмнение домакините са по-класният отбор и са фаворити в този мач. Нашата прогноза е класически успех за Манчестър Юнайтед.

Дори и да не се намират в добра форма, едва ли шампионите на Англия ще направят нова грешка във Висшата лига. Резултат: Ман Юнайтед - Стоук 3:0